УПРАВЛІННЯ СИСТЕМОЮ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА : управления системой ФИНАНСОВОЙ БЕЗОПАСНОСТИ ПРЕДПРИЯТИЯ



Название:
УПРАВЛІННЯ СИСТЕМОЮ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА
Альтернативное Название: управления системой ФИНАНСОВОЙ БЕЗОПАСНОСТИ ПРЕДПРИЯТИЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано мету й завдання дослідження, об’єкт і предмет дослідження, визначено методологічну базу, наукову новизну та практичне значення одержаних результатів.


            У першому розділі „Теоретичні основи дослідження фінансової безпеки підприємств” досліджено сутність фінансової безпеки та її місце у системі національної безпеки України, сутність управління фінансовою безпекою підприємств, узагальнено досвід сучасного управління фінансовою безпекою.


            У першому підрозділі «Фінансова безпека в системі національної безпеки України» відзначено, що національна, державна та економічні безпеки як наукові категорії – наріжний камінь щодо забезпечення виживання та стійкого розвитку будь-якої держави. Визначення їх за допомогою категорій суспільних наук завжди перетворювалося на камінь спотикання. Складний багатокомпонентний характер цих понять є причиною жвавих наукових дискусій, адже від їх розуміння залежить формування державної безпекової стратегії.


            У нашому досліджені національна безпека України – це захищеність життєво важливих інтересів людини, громадянина, суспільства і держави, за якої забезпечуються сталий розвиток суспільства, своєчасне виявлення, запобігання і нейтралізація реальних та потенційних загроз національним інтересам. Визначившись з головною категорією, у роботі знайдено адекватне співвідношення між економічною та фінансовою безпекою і їх місцем та роллю у стратегії національної безпеки України.


 


            Дослідження підтвердило відсутність одностайного визначення категорії «економічна безпека», і тому автор запропонував свій підхід. Поняття економічної безпеки держави визначено як стан економіки та інституцій влади, за якого забезпечується гарантований захист національних інтересів, соціальна спрямованість політики, достатній оборонний потенціал, у тому числі і за несприятливих умов розвитку внутрішніх та зовнішніх процесів, а, відповідно, економічна безпека суб’єкта господарювання - це стан, за якого забезпечується економічний розвиток і стабільність діяльності суб’єкта господарювання, гарантований захист його фінансових і матеріальних ресурсів, здатність адекватно і без суттєвих втрат реагувати на зміни внутрішньої й зовнішньої ситуації. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне