ПРОГНОЗИРОВАНИЕ ВЛИЯНИЯ ТЕХНОГЕННОГО ЗАГРЯЗНЕНИЯ НА ОКРУЖАЮЩУЮ СРЕДУ МЕТОДОМ НЕПАРАМЕТРИЧЕСКОГО РЕГРЕССИОННОГО АНАЛИЗА



Название:
ПРОГНОЗИРОВАНИЕ ВЛИЯНИЯ ТЕХНОГЕННОГО ЗАГРЯЗНЕНИЯ НА ОКРУЖАЮЩУЮ СРЕДУ МЕТОДОМ НЕПАРАМЕТРИЧЕСКОГО РЕГРЕССИОННОГО АНАЛИЗА
Альтернативное Название: ПРОГНОЗУВАННЯ ВПЛИВУ техногенного забруднення на довкілля МЕТОДОМ Непараметрична регресійний аналіз
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі розглянуто актуальність теми, визначено зв’язок з науковими програмами та темами, сформульовано мету, об’єкт, предмет та задачі дослідження, визначено наукову новизну та практичне значення отриманих результатів, а також особистий внесок здобувача.


У першому розділі проведено аналіз стану проблеми і сформульовано формальну постановку задачі прогнозування методом регресійного аналізу.


Доведено, що екологічне прогнозування є складовою частиною системи управління екологічною безпекою. Окремим напрямком екологічного прогнозування є оцінювання безпосереднього впливу техногенного забруднення на стан навколишнього середовища. Необхідність такого прогнозування виникає при вирішенні екологічних задач, пов’язаних з розробкою практичних рекомендацій з оптимального управління екологічною безпекою (екологічний моніторинг, нормування природокористування, ОВНС тощо).


Наведено загальні принципи та проблеми екологічного прогнозування, що пов’язані зі складністю об’єктів прогнозування – екосистем.


Проаналізовано базові підходи до розв’язання задачі екологічного прогнозування шляхом використання математичних моделей і прогнозування на основі статистичної обробки наявних даних.


 


При математичному моделюванні природний об’єкт (водний об’єкт, ґрунт, деревостан, атмосферне повітря тощо) розглядається як система з n компонентів. Математична модель природного об’єкта в загальному випадку, як правило, має форму системи диференційних рівнянь

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины