ЗАХИСТ ВОДНИХ ОБ’ЄКТІВ ВІД БІОГЕННИХ ЕЛЕМЕНТІВ ТА ЗАВИСЛИХ РЕЧОВИН (НА ПРИКЛАДІ М. ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА)



Название:
ЗАХИСТ ВОДНИХ ОБ’ЄКТІВ ВІД БІОГЕННИХ ЕЛЕМЕНТІВ ТА ЗАВИСЛИХ РЕЧОВИН (НА ПРИКЛАДІ М. ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА)
Альтернативное Название: ЗАЩИТА ВОДНЫХ ОБЪЕКТОВ ОТ биогенных элементов И взвешенных веществ (НА ПРИМЕРЕ г. Днепродзержинск)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтовано актуальність роботи, сформульовано мету, об’єкт, предмет та задачі дослідження, визначено наукову новизну та практичне значення отриманих результатів дисертації, а також особистий внесок автора.


У першому розділі викладено аналіз сучасного стану проблеми  захисту водних об’єктів від забруднення недостатньо очищеною стічною водою шляхом інтенсифікації  її очистки (в містах України, СНД, а також у країнах далекого зарубіжжя). На основі розгляду підходів до проблеми неякісного очищення  показано недоліки існуючих заходів водоочистки.  Зазначено вплив зворотних вод на стан Дніпродзержинського водосховища р. Дніпро.


            Розробкою заходів з підвищення ступеня очистки стічної води від азоту амонійного, фосфатів,  важких металів та завислих речовин займалися в багатьох наукових, проектних і контролюючих організаціях країн СНД. Це  зокрема Український науково-дослідний інститут екологічних проблем (м. Харків), Інститут проблем природокористування та екології НАН України (м. Дніпропетровськ), Національний технічний університет (м. Київ), НДІ ВОДГЕО (м. Москва) та інші. Над вирішенням цих питань працювали такі відомі вчені, фахівці, як: М. Д. Гомеля, С. С. Душкін,  Г. С. Пантелят, В. М. Радовенчик, А. Г. Васін,  Н. С. Горбань,            В. В. Гончар,  С. В. Яковлев, Ю. М. Ласков, Я. П. Карелін, Н. Г. Ковальова, В. Г.  Ковальов та інші. Але слід зазначити, що заходи доведення екологічних показників якості стічної води до норм ГДК не до кінця розроблені і потребують значних капіталовкладень.  На підставі аналізу стану екологічної проблеми, вивчення та оцінки літературних джерел, а також  сучасного стану водного господарства та  водних об’єктів України, зокрема в Дніпропетровській області, сформульовано мету і задачі дисертаційної роботи та визначено напрямок досліджень.


 


У другому розділі викладено методологічні принципи проведених досліджень та оцінено якість очищення стічної води (на прикладі очисних споруд                       м. Дніпродзержинська). На базі проведених досліджень, а також аналізу лабораторних даних обґрунтовано та виділено основні екологічні проблеми, які призводять до порушення екологічної рівноваги у басейні р. Дніпро. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины