ТЕХНОГЕННО-ЭКОЛОГИЧЕСКИЕ РИСКИ И УПРАВЛЕНИЕ ЭКОЛОГИЧЕСКОЙ БЕЗОПАСНОСТЬЮ ПОТЕНЦИАЛЬНО ОПАСНЫХ ПРЕДПРИЯТИЙ (НА ПРИМЕРЕ ПРОИЗВОДСТВ С ГАЛЬВАНИЧЕСКИМИ ПРОЦЕССАМИ) : Техногенно-екологічної РИЗИКИ І управління екологічної безпеки потенційно небезпечних ПІДПРИЄМСТВ (НА ПРИКЛАДІ ВИРОБНИЦТВ З гальванічних процесів)



Название:
ТЕХНОГЕННО-ЭКОЛОГИЧЕСКИЕ РИСКИ И УПРАВЛЕНИЕ ЭКОЛОГИЧЕСКОЙ БЕЗОПАСНОСТЬЮ ПОТЕНЦИАЛЬНО ОПАСНЫХ ПРЕДПРИЯТИЙ (НА ПРИМЕРЕ ПРОИЗВОДСТВ С ГАЛЬВАНИЧЕСКИМИ ПРОЦЕССАМИ)
Альтернативное Название: Техногенно-екологічної РИЗИКИ І управління екологічної безпеки потенційно небезпечних ПІДПРИЄМСТВ (НА ПРИКЛАДІ ВИРОБНИЦТВ З гальванічних процесів)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтовано актуальність напряму дослідження, відображено зв’язок дисертаційної роботи з науковими програмами, планами, темами, сформульовано мету і задачі дослідження, показано наукову новизну отриманих результатів та практичну цінність роботи, наведено відомості про апробацію результатів та їх впровадження.


Перший розділ присвячено аналізу літературних джерел з питань стану теорії і практики оцінки ризику забруднення навколишнього середовища. Аналіз показав, що застосування ризик-аналізу є найприйнятнішим апаратом в оцінці ТЕБ. Так, роботи Биченка М.М., Качинського А.Б., Лисиченка Г.В., Рогожина О.Г., Хміль Г.А., Шмандія В.М. та інших провідних вчених з питань ТЕБ розкривають теоретичні основи і підходи в оцінці екологічних ризиків. Велике значення мають кількісні показники ризиків, які наведено в роботах Данилишина Б.М., Єлохина А.Н. і Перельмутера А. В. Узагальнення цих даних дозволило розробити класифікаційні ознаки рівнів екологічних ризиків, що значно спростило процедуру їх оцінки в аналогічних задачах (табл. 1).


В розділі також наведено теоретичні основи, методи і моделі оцінки ТЕБ та визначено основні етапи ризик-аналізу:


-     оцінка загрози забруднення навколишнього середовища, яка полягає у визначенні можливих сценаріїв забруднення;


-     оцінка ризику забруднення навколишнього середовища, що передбачає ідентифікацію ризику і його кількісну оцінку;


 


-     управління ризиком забруднення навколишнього середовища.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины