КОМПЛЕКСНАЯ ПЕРЕРАБОТКА ЭКОЛОГИЧЕСКИ ОПАСНЫХ ХЛОРСОДЕРЖАЩИХ ПЕСТИЦИДНЫХ ПРЕПАРАТОВ : КОМПЛЕКСНА ПЕРЕРОБКА ЕКОЛОГІЧНО НЕБЕЗПЕЧНИХ хлорвмісних пестицидних препаратів



Название:
КОМПЛЕКСНАЯ ПЕРЕРАБОТКА ЭКОЛОГИЧЕСКИ ОПАСНЫХ ХЛОРСОДЕРЖАЩИХ ПЕСТИЦИДНЫХ ПРЕПАРАТОВ
Альтернативное Название: КОМПЛЕКСНА ПЕРЕРОБКА ЕКОЛОГІЧНО НЕБЕЗПЕЧНИХ хлорвмісних пестицидних препаратів
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

      У вступі обґрунтована актуальність роботи, визначені мета та задачі досліджень, наукова новизна і практичне значення отриманих результатів. Наведено перелік найважливіших результатів досліджень.


     У першому розділі "Переробка і знешкодження непридатних до використання та заборонених до застосування пестицидних препаратів" проведено огляд літературних даних щодо хлорвмістних пестицидів, їх негативного впливу на людину та навколишнє середовище вцілому в Україні та Дніпропетровській області. Особливу увагу приділено розгляду сучасних методів переробки та знешкодження хлорвмістних пестицидних препаратів, а також вторинних відходів що при цьому утворюються сучасними фізичними, фізико-хімічними та хімічними методами. На основі токсикологічних, санітарно-гігієнічних норм, а також аналізу фізико-хімічних властивостей хлорвмістних пестицидів вперше запропонована універсальна класифікація, що дозволяє переробляти та знешкоджувати токсичні пестициди комплексним методом. На підставі критичного аналізу сукупних літературних даних та запропонованої класифікації хлорвмістних пестицидних препаратів було обґрунтовано вибір об’єктів дослідження та сформульовано його завдання.


     У другому розділі "Об’єкти і методи дослідження" наведені експериментальні методики визначення хлорвмістних пестицидів у препаративних формах та у вторинних водних розчинах їх переробки класичними методами титрування і газорідинної хроматографії. Приведені дані визначення фізико-хімічних властивостей діючих речовин пестицидів та речовин, що були виділені при їх переробці. Ідентифікація проводилась елементним аналізом та застосуванням сучасних фізико-хімічних методів: рентгенофазового і термографічного аналізу, ІЧ-спектроскопії, рефрактометрії і газорідинної хроматографії. У розділі наведені методики дослідження виділених при переробці пестицидів речовин у якості присадних матеріалів до олив (трихлорацетат міді(ІІ)), а також інгібіторів корозії при добуванні газового конденсату (сим-триазин). Наведено системний підхід та наукову методологію при комплексній переробці пестицидних  препаратів, виходячи із вимог Закону України "Про Загальнодержавну програму поводження з токсичними відходами". Всі послідуючі дослідження, узагальнення та висновки (Розділи 3 –5) базувались на запропонованому вперше системному підході та науковій методології, стосовно комплексної переробки та знешкодження хлорвмістних пестицид них препаратів.


     У третьому розділі "Розробка технології переробки хлорвмістних пестицидних препаратів" представлені результати дослідження реагентної переробки пестицидів ТХАН, Зеазин-50, Атразин та термічного знешкодження пестициду ДДТ.


 


Дослідження технології і визначення параметрів переробки пестицидів ТХАН, Атразин і Зеазин-50 проводили на універсальній лабораторній установці.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины