ОРГАНИЗАЦИОННО – ЭКОНОМИЧЕСКОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ УПРАВЛЕНИЯ ИННОВАЦИЯМИ НА ПРОМЫШЛЕННЫХ ПРЕДПРИЯТИЯХ : ОРГАНІЗАЦІЙНО - ЕКОНОМІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЯМИ НА ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВАХ



Название:
ОРГАНИЗАЦИОННО – ЭКОНОМИЧЕСКОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ УПРАВЛЕНИЯ ИННОВАЦИЯМИ НА ПРОМЫШЛЕННЫХ ПРЕДПРИЯТИЯХ
Альтернативное Название: ОРГАНІЗАЦІЙНО - ЕКОНОМІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЯМИ НА ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВАХ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі розкрито сутність і стан проблеми управління інноваціями на промислових підприємствах, обгрунтовано необхідність вдосконалення організаційно - економічного забезпечення управління нововведеннями, визначено актуальність теми дисертації, її зв’язок з напрямками, програмами і темами наукових досліджень. Сформульована мета та завдання дослідження, охарактеризована наукова новизна та практичне значення одержаних результатів, а також апробація основних положень роботи.


Перший розділ "Розвиток теоретичних засад управління інноваціями для модернізації економіки України" присвячений дослідженню розвитку сутності категорії "інновація" в умовах трансформації економіки,  визначенню змісту  та основних елементів інноваційних процесів, створенню передумов для ефективного  управління  новими розробками.


Інноваційний розвиток економіки України передбачає модернізацію та оновлення підприємств, зростання їх конкурентоспроможності, динамічні темпи соціально - економічного розвитку країни. Ураховуючи недоліки існуючої системи управління інноваціями, обгрунтовано напрямки вдосконалення організаційно - економічного забезпечення впровадження нововведень, які передбачають розробку методологічних принципів управління інноваціями, використання ефективних форм організації інноваційних процесів, створення спеціалізованих підрозділів для освоєння нових проектів, забезпечення необхідних  матеріально - технічних і фінансових ресурсів для впровадження інновацій, підвищення результатів нових розробок на основі  використання принципів бенчмаркінгу та досвіду виробників - конкурентів, вдосконалення системи стимулювання впровадження інновацій, оцінку інноваційної   активності підприємств та ін.


Обґрунтування та розробка  інноваційної стратегії розвитку промислових підприємств  передбачає використання нових форм і методів фінансування, реалізації та стимулювання  нововведень. Вдосконалення організаційно - економічного забезпечення управління інноваціями на промислових підприємствах в умовах трансформації економіки вимагає нового підходу до трактування категорії "інновація". За визначенням дисертанта, інновація у широкому сенсі – це поява нового в деякій сфері розвитку суспільства; у вузькому значенні  – це впровадження нововведення  для отримання прибутку та зростання конкурентоспроможності підприємств.


 


Перехід економіки України до моделі інноваційного розвитку гальмується недостатнім фінансуванням науково - технічної сфери, відсутністю умов для розвитку конкуренції та зростання попиту на нову продукцію, впливом чинників несталого ринкового середовища на результати діяльності підприємств, що вимагає вдосконалення форм і методів організаційно - економічного забезпечення управління інноваціями для зростання  темпів модернізації та оновлення  виробництва. Оскільки провідним елементом змін у будь - якій сфері суспільства є розвиток науки і техніки, впровадження у виробництво результатів нових розробок, у дисертації обгрунтовано та надано класифікаційні ознаки інновацій для доцільного вибору підприємствами нововведень, що впроваджуються.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины