ТРУБЧАТАЯ ТЕХНОЛОГИЯ СЖИГАНИЯ ГАЗА И ОСНОВЫ ЕЕ ЭФФЕКТИВНОГО ПРИМЕНЕНИЯ В ТЕПЛОВЫХ ЭНЕРГОУСТАНОВКАХ



Название:
ТРУБЧАТАЯ ТЕХНОЛОГИЯ СЖИГАНИЯ ГАЗА И ОСНОВЫ ЕЕ ЭФФЕКТИВНОГО ПРИМЕНЕНИЯ В ТЕПЛОВЫХ ЭНЕРГОУСТАНОВКАХ
Альтернативное Название: ТРУБЧАТА технологія спалювання газу ТА ОСНОВИ ЇЇ ЕФЕКТИВНОГО ЗАСТОСУВАННЯ У ТЕПЛОВИХ енергоустановках
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтована актуальність теми роботи, визначено мету та задачі дослідження, відзначено наукову новизну та практичну значимість, особистий внесок автора в роботу, приведена інформація, що стосується апробації досліджень та публікацій.


У першому розділі приведено аналіз стану наукової проблеми, спрямованої на підвищення енерго-екологічної ефективності та надійності роботи паливоспалюючих елементів та систем. В тому числі: розглянуті альтернативні технології інтенсифікації та стабілізації горіння палива (вихрові, струменеві, струменево-стабілізаторні та дифузійно-стабілізаторні); проаналізовано вплив режимних і технологічних факторів на емісію NOx, CO та хімічну неповноту горіння (q3) при спалюванні газового палива; проведено аналіз особливостей застосування різними авторами методів екологічного аудиту пальникових пристроїв, включаючи: методи планування експерименту (Сорока Б. С, Цвєтков С. В., Мисак И. С., Любчик Г. М.), методи, що ґрунтуються на використанні коефіцієнтів впливу на емісію NOx (Сигал І. Я., Кривоногов Б. М., Гурович Б. М., Цирульников Л. М., Sulivan D. A., Каніло П. М., Тумановський О. Г., Христич В. О. та інші), методи чисельного моделювання умов утворення оксидів азоту (Росляков П. В., Сорока Б. С., Сербiн С. І., П’яних К. С., Correa S. M.) та аналітичні методи моделювання закономірностей емісії NOx, що ґрунтуються на використанні основних положень термічної теорії утворення оксидів азоту (Зельдович Я. Б., Садовников Л. Н., Франк-Кам’янецький Д. А.)


В результаті виконаного аналізу встановлені наступні тенденції:


1)                Різноманітність прийомів інтенсифікації і стабілізації процесів спалювання палива та технологічних методів зниження емісії токсичних NOx і CO обумовлює широку гаму конструктивних схем паливоспалюючих пристроїв та поділ їх (у відповідності з умовами експлуатації) на дві основні групи -  стехіоме-трічні пальники, що працюють при низьких надлишках повітря, та пальники, що повинні працювати при високих (у тому числі змінних) надлишках повітря;


2)                Різноманітність та суперечність факторів, які визначають рівень емісії NOx и CO.


В цьому ж розділі сформульована програма досліджень особливостей організації процесу горіння палива при використанні трубчастих модулів та відповідної енерго-екологічної діагностики цього процесу.


 


Другий розділ спрямований на визначення раціональної структури та функціонального призначення елементів трубчастого модуля, дослідження аеродинамічних характеристик, визначення характеру розподілу турбулентних пульсацій швидкості, дослідження аеродинамічної структури потоку у каналі з раптовим розширенням та аналіз масообмінних властивостей трубчастих модулів інтенсифікації горіння та стабілізації полум’я.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины