РАЗРАБОТКА ГИБКИХ СИСТЕМ ТРАНСПОРТНОГО ОБСЛУЖИВАНИЯ ДЛЯ ПОВЫШЕНИЯ ЭФФЕКТИВНОСТИ ЖЕЛЕЗНОДОРОЖНЫХ ГРУЗОВЫХ ПЕРЕВОЗОК : РОЗРОБКА ГНУЧКИХ СИСТЕМ ТРАНСПОРТНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ЗАЛІЗНИЧНИХ ВАНТАЖНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ



Название:
РАЗРАБОТКА ГИБКИХ СИСТЕМ ТРАНСПОРТНОГО ОБСЛУЖИВАНИЯ ДЛЯ ПОВЫШЕНИЯ ЭФФЕКТИВНОСТИ ЖЕЛЕЗНОДОРОЖНЫХ ГРУЗОВЫХ ПЕРЕВОЗОК
Альтернативное Название: РОЗРОБКА ГНУЧКИХ СИСТЕМ ТРАНСПОРТНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ЗАЛІЗНИЧНИХ ВАНТАЖНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі розкриті сутність і стан наукової проблеми та її значущість, актуальність теми, визначені мета і задачі дослідження, наукова новизна і практичне значення одержаних результатів та інші кваліфікаційні ознаки дисертації.


У першому розділі дисертаційної роботи “Огляд існуючих підходів до організації транспортного обслуговування в галузі залізничних вантажних перевезень” визначене поняття СТО як складної системи, що здійснює взаємодію залізниць із зовнішнім середовищем (агенти виробничої підсистеми, постачальники, конкуренти, експедиторські організації, держава тощо). Проаналізовані різні наукові підходи до вирішення задачі підвищення ефективності  СТО залізниць в галузі вантажних перевезень.


Транспортна система вантажних перевезень розглядається як сукупність підсистем, що пов’язані з перевезенням окремих не взаємозамінюваних вантажів. Згідно теорії складних систем, кожна з таких підсистем також може вважатися транспортною системою. Транспортні системи формуються з систем ТО та галузевої інфраструктури.


СТО ЗТ в галузі вантажних перевезень включає підсистеми: експлуатаційну і зовнішньої взаємодії. Експлуатаційна підсистема займається рішенням задач з організації перевізного процесу. Підсистема зовнішньої взаємодії вирішує основну задачу в області організації ТО - встановлення параметрів транспортних послуг, які повинні забезпечувати ефективність вантажних перевезень.


На основі критичного аналізу робіт фахівців ЗТ сформульовані основні вимоги до параметрів вантажних перевезень:


урахування необхідності перевезень і кон’юнктури ПВ для товарів, що перевозяться;


територіальна диференційованість - з урахуванням витрат ресурсів по перевезенням, регіональних факторів необхідності, конкуренції з іншими видами транспорту;


визначення у якості нижньої межі логістичних параметрів перевезень прямих витрат ресурсів щодо їх здійснення та ін.


У другому розділі “Теоретичні основи розробки математичних моделей визначення параметрів залізничних вантажних перевезень” визначені фактори та критерії ефективності СТО в галузі вантажних перевезень; розглянено теоретичні питання та побудовано математичну модель типу «інтерес - необхідність» для розрахунку оптимальних технолого-логістичних параметрів транспортних послуг та оцінки існуючих резервів підвищення ефективності вантажних перевезень за деяких експлуатаційних параметрів за різної кон’юнктури СТВ та ПВ. Визначені зовнішні фактори, які необхідно враховувати при встановленні параметрів ТО (урядові обмеження за рівнем логістичних параметрів, за рівнем якості транспортних послуг; обмеження за мінімальним вантажообігом, виходячи з безпеки транспортних процесів та ін.).


В якості критерія ефективності підсистеми зовнішньої взаємодії і в цілому СТО, прийнята маржинальна ресурсна ефективність (МРЕ) – виграш ресурсів від проведення виробничої діяльності, у якій знаходять відображення зміни резервів галузі для покриття умовно-постійних витрат.


Основні фактори ефективності СТО: оптимальність технолого-логістичних параметрів ТО; рівень організації технологічного процесу перевезень (визначає пряму витрату ресурсів по перевезенням з різними рівнями технологічних параметрів). 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины