ГРАМАТИЧНА ІДЕНТИФІКАЦІЯ ТА КЛАСИФІКАЦІЙНІ АСПЕКТИ ІМЕННОЇ СЛОВОЗМІННОЇ ПАРАДИГМИ У СУЧАСНІЙ ТУРЕЦЬКІЙ МОВІ



Название:
ГРАМАТИЧНА ІДЕНТИФІКАЦІЯ ТА КЛАСИФІКАЦІЙНІ АСПЕКТИ ІМЕННОЇ СЛОВОЗМІННОЇ ПАРАДИГМИ У СУЧАСНІЙ ТУРЕЦЬКІЙ МОВІ
Альтернативное Название: ГРАММАТИЧЕСКАЯ Идентификация и классификационные аспекты именных словоизменительноых парадигм В СОВРЕМЕННОМ турецком языке
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У Вступі обґрунтовується актуальність теми дисертації, висвітлюється зв’язок із науковою тематикою Українського мовно-інформаційного фонду НАН України, де була виконана дисертаційна праця, формулюються мета та завдання дослідження, його об’єкт та предмет, вказуються методи дослідження, його наукова новизна та практична значущість, окреслюються питання апробації роботи, зазначається особистий внесок автора у публікаціях, написаних у співавторстві.


У першому розділі дисертації «Проблема граматичної ідентифікації та сло­возмінної класифікації турецької лексики» викладено погляди лінгвістів-тюр­кологів з питань граматичної ідентифікації та кваліфі­кації лексико-граматичних класів турецької мови. Відзначено проблеми, характерні для процесів гра­ма­тичної іденти­фікації та кваліфікації частин турецької мови, й пе­вну нечіткість цих процесів, пов’язану з особливостями морфосемантичної спе­ци­­фіки турецької лексики, її словозміни та слово­твору. З огляду на вказану не­чіт­кість запро­по­но­вано використати апарат теорії семантич­них станів для грама­ти­чної ідентифікації турецької лексики та виділення її лексико-граматичних класів.


 


Розвинуто формальні засади побудови словозмінних класи­фі­ка­цій турець­кої лексики. З цією метою введено теоретичне поняття словозмінних класів як класів А-еквівалентності на мно­жині турецьких слів. Здійснюється це в такий спосіб. Ми виходимо із фундаментальної репрезентації слова у вигляді: 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины