ОСОБЛИВОСТІ ЗАБРУДНЕННЯ ВАЖКИМИ МЕТАЛАМИ ПРИАВТОМАГІСТРАЛЬНИХ ТЕРИТОРІЙ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ : ОСОБЕННОСТИ загрязнения тяжелыми металлами ПРИАВТОМАГИСТРАЛЬНИХ территорий Волынской области



Название:
ОСОБЛИВОСТІ ЗАБРУДНЕННЯ ВАЖКИМИ МЕТАЛАМИ ПРИАВТОМАГІСТРАЛЬНИХ ТЕРИТОРІЙ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Альтернативное Название: ОСОБЕННОСТИ загрязнения тяжелыми металлами ПРИАВТОМАГИСТРАЛЬНИХ территорий Волынской области
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі висвітлено актуальність теми, сформульовано мету та завдання дослідження, зазначено наукову новизну, виділено особистий внесок здобувача у виконанні дисертаційної роботи і реалізацію її результатів.


У першому розділі Методика ландшафтно-геохімічних досліджень приавтомагістральних територій” з методологічних позицій розкрито основні поняття, концепції та підходи до вивчення проблематики дослідження приавтомагістральних територій, а також розглянуто спектр методів та алгоритм їх вирішення.


Ландшафтно-геохімічний метод дав можливість встановити закономірності територіального розподілу міграції, розсіювання й акумуляції хімічних елементів на різних типах рельєфу та приуроченість окремих інгредієнтів до конкретних елементарних геохімічних ландшафтів. Його використання сприяло виявленню певних геохімічних аномальних полів у різних компонентах ландшафтів на основі кількісних показників. Основне завдання ландшафтно-екологічного методу полягало у встановленні приуроченості окремих видів забруднень до типових ділянок доріг та виявленні причин, якими обумовлені ці забруднення.


Картографічно-екологічний метод полягав у відображенні на картах розподілу полютантів по обабіч доріг в межах стометрових смуг профільно-графічним та діаграмним методами.


Статистичний метод застосовувався паралельно з іншими методами. Він полягав у опрацюванні статистичних та лабораторних величин хімічних елементів, що викидаються у атмосферу автотранспортом, розрахунку величини забруднення ґрунтово-рослинного покриву приавтомагістральних територій.


 


Оцінку акумулятивних тенденцій у ґрунтах та лісових придорожніх насадженнях здійснено на основі відношення світових кларкових величин до конкретних індивідуальних показників, фонових значень, місцевих і регіональних кларкових одиниць.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне