ЕКОЛОГО-ГЕОГРАФІЧНИЙ АНАЛІЗ В СХЕМАХ ПЛАНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ (НА ПРИКЛАДІ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ)



Название:
ЕКОЛОГО-ГЕОГРАФІЧНИЙ АНАЛІЗ В СХЕМАХ ПЛАНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ (НА ПРИКЛАДІ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ)
Альтернативное Название: Эколого-географический АНАЛИЗ В схеме планирования территории (на примере Волынской области)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У першому розділі роботи – „Теоретичний аспект еколого-географічного аналізу в схемах планування територій” аналізуються схеми планування території з часів заснування цього виду робіт (починаючи з тридцятих років ХХ століття) до створення схем планування територій в сучасних умовах. Визначається мета, сутність і значення територіального планування, досліджується предмет еколого-географічного аналізу в плануванні територій та розглядається Волинська область як об’єкт еколого-географічного аналізу.


Обґрунтовується новий підхід до розроблення схем і проектів планування території із наданням переваги екологічній складовій.


Зміна пріоритетів регіонального розвитку передбачає необхідність пошуку якісно нових підходів вирішення проблем раціонального природокористування і охорони природи. Це потребує розробки екологічно обумовленої концепції подальшого розвитку господарського комплексу регіону, яка передбачатиме істотні структурні зміни, обмеження розвитку видобувних, ресурсо-, водо- і енергомістких галузей і виробництв, широкомасштабне втілення сучасних екологічно чистих безвідходних технологій і продукції. В основі формування такої концепції повинно знаходитись ясне розуміння того, що без кардинальних змін функціонування всіх рівнів управління розв’язати проблему поліпшення якості життя не вдається.


 


У функціонуванні регіональної системи головною її компонентою є екологічна, оскільки саме пошук екологічних пріоритетів виступає одним з основних шляхів розвитку територій. Зміна корисності навколишнього природного середовища внаслідок його забруднення є збитком, який оцінюється як витрати суспільства, пов’язані з поліпшенням стану довкілля і носить комплексний характер. Співвідношення сприятливих умов використання територій та обмежень визначається в процесі еколого-географічного аналізу територій.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины