Еколого-географічний аналіз захворюваності населення Волинської області




  • скачать файл:
Название:
Еколого-географічний аналіз захворюваності населення Волинської області
Альтернативное Название: Эколого-географический анализ заболеваемости населения Волынской области
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі висвітлено актуальність теми, сформульовано мету та завдання досліджень, зазначено наукову новизну, виділено особистий внесок здобувача у виконанні дисертаційної роботи і реалізацію результатів.


У першому розділіТеоретико-методологічні основи еколого-географічного аналізу захворюваності населення Волинської області” з методологічних позицій розкрито основні поняття, концепції та підходи до вивчення проблематики дослідження впливу техногенного забруднення на захворюваність населення, а також розглянуто спектр методів та алгоритм їх вирішення. Дисертаційні дослідження виконувались із застосуванням наступних методів та етапів:


1. Опрацювання первинної інформації: фондові матеріали, польові і лабораторні екологічні дослідження, оцінка екологічного стану природних об’єктів, історичний аналіз захворюваності населення за період з 1939 по 2005 рр., характеристика захворюваності у великих, середніх і малих містах.


2. Аналітичний та інтегративний етапи досліджень полягали у з’ясуванні значення кожного фактору або системи факто­рів у виникненні захворювань через їх взаємозв’язок і взаємний вплив. Узагальнення проведено на основі статистичного, кореляційного, картографічного та інших методів дослідження.  


3. Картографічний метод використовувався при складанні комплексних карт поширення захворювань у межах районів та міст області.


 


Досліджено вміст хімічних елементів в урбоземах та листі парково-вуличних порід одинадцяти міст Волинської області з різним ступенем урбанізації. У межах міст площею 21826 га нами закладено 88 майданчиків. Оцінку накопичення важких металів в урбанізованих грунтах і листі зелених насаджень проведено за методичними прийомами, запропонованими І.М. Волошиним (1998)

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)