ОСОБЕННОСТИ ЛОКАЛЬНЫХ ТЕЧЕНИЙ И РЕЛЬЕФА ДНА НА УЧАСТКАХ АЗОВО-ЧЕРНОМОРСКОГО ПОБЕРЕЖЬЯ УКРАИНЫ И В РАЙОНЕ УКРАИНСКОЙ АНТАРКТИЧЕСКОЙ СТАНЦИИ “АКАДЕМИК ВЕРНАДСКИЙ” : ОСОБЕННОСТИ ЛОКАЛЬНЫХ течений И рельефа дна на участке АЗОВО-Черноморского побережья УКРАИНЫ И в районе Украинской Антарктической СТАНЦИИ \"Академика Вернадского\"



Название:
ОСОБЕННОСТИ ЛОКАЛЬНЫХ ТЕЧЕНИЙ И РЕЛЬЕФА ДНА НА УЧАСТКАХ АЗОВО-ЧЕРНОМОРСКОГО ПОБЕРЕЖЬЯ УКРАИНЫ И В РАЙОНЕ УКРАИНСКОЙ АНТАРКТИЧЕСКОЙ СТАНЦИИ “АКАДЕМИК ВЕРНАДСКИЙ”
Альтернативное Название: ОСОБЕННОСТИ ЛОКАЛЬНЫХ течений И рельефа дна на участке АЗОВО-Черноморского побережья УКРАИНЫ И в районе Украинской Антарктической СТАНЦИИ \"Академика Вернадского\"
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтована актуальність тематики проведених автором дисертаційної роботи досліджень. Відзначено зв'язок роботи з державними науковими програмами, проектами, темами. Сформульовано мету і зазначені задачі дослідження. Показано наукову новизну отриманих результатів і їхню практичну значимість. Оцінено особистий внесок здобувача в сумарний результат досліджень. Представлено відомості про апробацію роботи, про опубліковані автором статті, про структуру й обсяг дисертації. Сформульовані положення, що виносяться на захист.  


У першому розділі дисертації приведена фізико-географічна характеристика досліджуваних акваторій. Представлено відомості про ступінь їхньої вивченості в плані фізичної океанографії і гідрографії. Дається характеристика баз вихідних даних і методичних прийомів їхньої обробки й аналізу. Дуже коротко описані етапи і принципи створення комп'ютеризованого промірного гідрографічного комплексу, його функціональної схеми, заснованої на використанні системи інформаційної підтримки оператора-гідрографа. Запропоновано імітаційну модель процесу зйомки рельєфу дна (Рис. 1). Описано пакет програм моделювання процесу гідрографічної зйомки в тренажерному режимі функціонування системи інформаційної підтримки оператора-гідрографа. Вирішено ряд методичних задач по адаптації комплексу до роботи в тренажерному режимі і наступному впровадженні в практику гідрографічних робіт. Проілюстровано результати конкретної зйомки рельєфу дна в Бузько-Дністровському каналі. Показано, що використання системи інформаційної підтримки дозволяє істотно скоротити час проміру й одержувати значну економію матеріальних, фінансових і людських ресурсів. Виконано оцінки переваг і недоліків КПК у порівнянні з аналогічними апаратурними засобами, що використовувались при проведенні гідрографічних робіт.


 


В другому розділі представлені результати дослідження системи течій біля узбережжя Криму, у Керченській протоці й у районі архіпелагу Аргентинські острови, де розташована Українська антарктична станція “Академік Вернадський”.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины