ЛІНГВОКОГНІТИВНИЙ І КОМУНІКАТИВНО-ПРАГМАТИЧНИЙ АСПЕКТИ ПРИВАТНИХ ГАЗЕТНИХ ОГОЛОШЕНЬ (на матеріалі сучасної британської періодики) : Лингвокогнитивный И коммуникативно-прагматический аспект ЧАСТНЫХ газетных объявлений (на материале современной британской периодики)



Название:
ЛІНГВОКОГНІТИВНИЙ І КОМУНІКАТИВНО-ПРАГМАТИЧНИЙ АСПЕКТИ ПРИВАТНИХ ГАЗЕТНИХ ОГОЛОШЕНЬ (на матеріалі сучасної британської періодики)
Альтернативное Название: Лингвокогнитивный И коммуникативно-прагматический аспект ЧАСТНЫХ газетных объявлений (на материале современной британской периодики)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Розділ 1. “Приватне газетне оголошення в жанрово-дискурсивному аспекті”. Приватне газетне оголошення належить до невеликих за розміром, згрупованих за предметними рубриками газетних оголошень, або класифайдів. Авторами ПГО є приватні особи, які бажають купити або продати щось, найняти когось на роботу або працевлаштуватись, повідомити громадськість про сімейну подію тощо.


Як різновид жанру “газетне оголошення” ПГО характеризується використанням нормативної лексики, скорочень, номінативних конструкцій, описовим типом мовлення, стандартною формою подачі змісту. За інтенціональною ознакою ПГО належить до інформативного типу текстів, оскільки в ньому домінує функція інформування (Л.Г. Костіна, А.Б. Насирова).


Породжений у певному соціальному процесі, тобто дискурсі (Р. Ходж, Дж. Крес) ПГО є його невід’ємною складовою. Ряд лінгвістів відносять газетні оголошення до масово-інформаційного дискурсу (В.І. Провоторов), обґрунтовуючи свою думку спрямованістю інформації оголошень на масову аудиторію. Інші, акцентуючи увагу на присутності в цих текстах поряд з інформаційним сугестивного елементу, вважають оголошення різновидом реклами (А.Г. Второва, О.А. Курченкова).


 


Ми розглядаємо ПГО як вербальний компонент особливого типу дискурсу, відмінного від масово-інформаційного і рекламного, що пояснюється низкою причин. По-перше, інформація ПГО розрахована не на широке (як у масово-інформаційному), а на обмежене коло читачів, безпосередньо зацікавлених у відповідній інформації. По-друге, завдання ПГО полягає не в заохоченні покупців придбати новий товар (що властиво рекламі), а в інформуванні читачів про сімейні події, пошук осіб, тварин тощо, про продаж (запит) товарів/послуг.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины