ИССЛЕДОВАНИЕ ТЕРРИТОРИАЛЬНОЙ ОРГАНИЗАЦИИ РЕКРЕАЦИОННОГО ХОЗЯЙСТВА (НА ПРИМЕРЕ ТУРИСТИЧЕСКОЙ ЗОНЫ ГОРОДА ЧЖЭНЧЖОУ, КНР) : ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ РЕКРЕАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА (НА ПРИКЛАДІ ТУРИСТИЧНОЇ ЗОНИ МІСТА ЧЖЕНЧЖОУ, КНР)



Название:
ИССЛЕДОВАНИЕ ТЕРРИТОРИАЛЬНОЙ ОРГАНИЗАЦИИ РЕКРЕАЦИОННОГО ХОЗЯЙСТВА (НА ПРИМЕРЕ ТУРИСТИЧЕСКОЙ ЗОНЫ ГОРОДА ЧЖЭНЧЖОУ, КНР)
Альтернативное Название: ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ РЕКРЕАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА (НА ПРИКЛАДІ ТУРИСТИЧНОЇ ЗОНИ МІСТА ЧЖЕНЧЖОУ, КНР)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У першому розділі аналізуються тенденції і проблеми розвитку РГ в світі і окремих країнах. Аналіз показує, що РГ стало одним з ведучих напрямків розвитку світової економіки, який добре узгоджується з "революцією послуг", що розпочалась в останні десятиріччя 20-го ст., і в повній мірі відповідає тенденціям постіндустріального розвитку і становленню "економіки культури" замість "економіки індустрії". У роботі проаналізований розвиток РГ в окремих країнах, зокрема, в Україні і в Китаї. Україна має вигідне географічне положення, багата рекреаційними ресурсами, і її РГ в цілому розвивається у руслі світогосподарських тенденцій. Для багатьох регіонів України РГ повинно стати ведучою галуззю господарства.


За головними показниками розвитку РГ Китай вже ввійшов у десятку країн-лідерів туристичної індустрії. Туризм у Китаї, починаючи з 1970-х років, швидко еволюціонує від простіих форм відпочинку до міжнародних стандартів. Головною проблемою подальшого розвитку РГ в країні лишається удосконалення рекреаційного маркетингу і менеджменту, науково-методологічне і організаційно-економічне підсилення туризму.


У другому розділі проаналізовані методологічні принципи та методичні підходи сучасної рекреаційної географії, методологічно поглиблені й методично розроблені головні аспекти дослідження терироріальної організації РГ.


Стрімкий розвиток світової туристичної індустрії потребує відповідного наукового, методичного і організаційного забезпечення. У цьому зв'язку потребує критичного ретроспективного аналізу і подальшого розвитку рекреаційна географія (географія туризму).


РГ являється галуззю економіки, яка включає чотири частини, такі як рекреаційні ресурси, базові рекреаційні продукти, рекреаційне обслуговування і управління.  РГ як галузь господарства має свої особливості і здійснює сильний вплив на природне і гуманітарне середовище.


 


Потребує подальшого розвитку понятійно-концептуальний апарат рекреаційної географії і, в першу чергу, понятійно-термінологічна розробка територіальної організації РГ. Автор вважає, що центральним завданням територіальної організації РГ є наступне: використовуючи теорію і методологію географічних наук, згідно принципам розвитку господарства досліджувати сформований чи той, що формується (потенціальний), рекреаційний комплекс, щоб за умови збереження якості навколишнього середовища та умов життя населення сприяти сталому розвитку РГ, підвищити рівень індустріалізації РГ і його частку в структурі національного господарства, ввести ринковий принцип регулювання його розвитку.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне