ЛАНДШАФТНО-ЕКОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ ЗЕЛЕНОЇ ЗОНИ СТОЛИЧНОГО МІСТА (НА ПРИКЛАДІ МІСТ КИЄВА І БЕРЛІНА)



Название:
ЛАНДШАФТНО-ЕКОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ ЗЕЛЕНОЇ ЗОНИ СТОЛИЧНОГО МІСТА (НА ПРИКЛАДІ МІСТ КИЄВА І БЕРЛІНА)
Альтернативное Название: Ландшафтно-ЭКОЛОГИЧЕСКИЙ АНАЛИЗ ЗЕЛЕНОЙ ЗОНЫ Столичный город (На примере города Киева и Берлина)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Перший розділ “Теоретичні положення ландшафтно-екологічних досліджень міської зеленої зони” присвячений визначенню основних понять, принципів і підходів ландшафтно-екологічного аналізу зеленої зони сучасного великого міста з столичними функціями.


Аналіз літературних джерел і власні дослідження, проведені в Києві і Берліні, дозволяють стверджувати, що міські озеленені території відзначаються істотним впливом на стан міської атмосфери та клімат, сприяють збереженню повнопрофільних грунтів, близьких до природних, збагаченню видового  складу рослинності і тваринного світу міських ландшафтів. Тому якість середовища сучасного великого міста може бути значно покращена шляхом оптимізації стану та структури ландшафтів міської зеленої зони.   


 


Зелена зона міста – це сукупність ландшафтів міських озеленених територій, основними функціями яких є кліматична, природоохоронна і рекреаційна, і які відрізняється єдністю і взаємозв’язком структурних елементів як закономірним результатом розвитку міського середовища. При цьому, провідною функцією зеленої зони столичного міста є репрезентативна функція, що істотно впливає на решту функцій і визначає напрями та способи їх реалізації. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины