ТЕРИТОРІАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ ТЕЛЕІНФОРМАЦІЙНОГО КОМПЛЕКСУ В УКРАЇНІ



Название:
ТЕРИТОРІАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ ТЕЛЕІНФОРМАЦІЙНОГО КОМПЛЕКСУ В УКРАЇНІ
Альтернативное Название: ТЕРРИТОРИАЛЬНАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ Телеинформационного КОМПЛЕКСА В УКРАИНЕ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У першому розділі «Теоретико-методологічні основи суспільно-географічного вивчення ТІК» розкрито засади суспільно-географічного вивчення ТІК; виявлено систему чинників, що впливають на розвиток ТІК, та визначені основні функції телебачення; обґрунтовано методичні основи дослідження ТІК. 


Термін ”телебачення” визначається як передавання, зберігання та відтворення на відстані зображень рухомих або нерухомих сцен із звуковим супроводом чи без нього, а також пов`язані з цим галузі науки, техніки і культури на певній території.


Телебачення є об`єктом вивчення ряду наук: технічних, правових, культурологічних, соціологічних, а також і географічних (перш за все суспільно-географічних). Суспільно-географічний аспект цього вивчення є важливим засобом підвищення загальної ефективності телеінформаційного простору за рахунок раціональної територіальної організації, спрямованої на повне використання території країни з її виробничим, соціальним, культурним, природним та працересурсним потенціалом, які суттєво впливають на можливість розвитку телеінформаційної сфери. Крім того взаємодія регіональних чинників всередині країни дає змогу більш оптимально розмістити новостворювані об`єкти телепростору та його інфраструктури, центри управління та зони їх адміністративного впливу.


Об`єктом суспільно-географічного дослідження телепростору є телеінформаційний комплекс (ТІК) – єдина територіальна і комплексно-пропорційна структура виробництва, зосередження, розповсюдження і використання інформації в якості аудіовізуальної продукції засобами телебачення.


Сьогодні формується нова гілка географії сфери обслуговування, що вивчає просторову організацію телеінформаційного життя суспільства, яку можна назвати географією телеінформаційного комплексу. Вона тісно пов`язана з суспільними регіональними, а також з природничо-географічними науками. Особливо тісно географія ТІК пов`язана з географією населення та географією населених пунктів. Цей зв`язок пояснюється зорієнтуванням телеінформаційних послуг на споживача продукції, на глядацьку аудиторію, на населення.


 


ТІК має внутрішню структуру: функціонально-галузеву (компонентну), функціонально-територіальну та організаційно-управлінську.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины