ПОРТРЕТНОЕ ОПИСАНИЕ В РАЗЛИЧНЫХ ТИПАХ ТЕКСТА



Название:
ПОРТРЕТНОЕ ОПИСАНИЕ В РАЗЛИЧНЫХ ТИПАХ ТЕКСТА
Альтернативное Название: ПОРТРЕТНИЙ ОПИС У РІЗНИХ ТИПАХ ТЕКСТУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У Вступі розглядаються об'єкт, предмет, матеріал дослідження, обґрунтовується актуальність теми, мета, завдання та наукова новизна дисертації, представляються використані методи дослідження. Також подаються положення, які виносяться на захист. Надаються відомості про теоретичне та практичне значення одержаних результатів, наукову достовірність та об'єктивність роботи. Вказується, на яких наукових конференціях оприлюднені результати досліджень, що включені до дисертації.


  У розділі 1 “Портретний опис як різновид композиційно-мовленнєвої форми „опис” досліджуються основні характеристики опису як композиційно-мовленнєвої форми (КМФ), аналізуються та зіставляються існуючі класифікації КМФ, розглядаються головні композиційно-мовленнєві особливості антропоморфного опису,  представлена розгорнута класифікаційна схема портретного опису (ПО) для проведення комплексного багатовекторного дослідження останнього.


У теорії тексту прийнято виділяти такі КМФ як опис, розповідь та міркування. Однак повної ясності у цьому питанні немає, тому що різні автори дотримуються різних точок зору. Багато дослідників узагалі не розмежовують КМФ та типи розповіді (ТР). Більш того, деякі автори включають КМФ до числа ТР.


Не дивлячись на деякі розбіжності, усі дослідники погоджуються в тому, що згадані КМФ не зустрічаються у тексті у “чистому” вигляді. Як правило, вони змішуються один з одним навіть у межах одного абзацу.


 


Деякі дослідники приділяють особливу увагу власне змістовному фактору, інші – логіко-синтаксичному, а треті на перше місце ставлять фактор динамічного потенціалу.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины