ГЕОГРАФІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ БУДІВЕЛЬНО-ІНДУСТРІАЛЬНИХ КОМПЛЕКСІВ УКРАЇНИ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ (на матеріалах Карпатського економічного району) : ГЕОГРАФИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ РАЗВИТИЯ СТРОИТЕЛЬНО-индустриального комплекса УКРАИНЫ НА РЕГИОНАЛЬНОМ УРОВНЕ (на материалах Карпатского экономического района)



Название:
ГЕОГРАФІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ БУДІВЕЛЬНО-ІНДУСТРІАЛЬНИХ КОМПЛЕКСІВ УКРАЇНИ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ (на матеріалах Карпатського економічного району)
Альтернативное Название: ГЕОГРАФИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ РАЗВИТИЯ СТРОИТЕЛЬНО-индустриального комплекса УКРАИНЫ НА РЕГИОНАЛЬНОМ УРОВНЕ (на материалах Карпатского экономического района)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Перший розділ - „Науково-теоретичні основи дослідження будівельно-індустріальних комплексів“. Аналіз наявних публікацій свідчить про недостатню обґрунтованість теоретичних концепцій з географії будівельної індустрії. Незважаючи на особливий характер процесу будівництва, будівельній індустрії притаманно багато спільних рис, що стосуються розміщення окремих стадій виробничого процесу і комплексоутворення з різними галузями промисловості, сільського господарства, транспорту тощо. Це дає підставу використати науково-теоретичну базу географічної науки, що відноситься до міжгалузевих комплексів.


Вивчення геопросторових особливостей процесу будівництва та його продукції дозволило виявити закономірності формування матеріальних баз будівельної індустрії як основи будівельно-індустріальних комплексів різних таксономічних рівнів.


Будівельно-індустріальний комплекс у широкому розумінні це -складна система взаємозумовлених галузей i виробництв, що об’єднує організації та підприємства, які забезпечують процес будівництва від видобутку і виробництва будівельних матеріалів до спорудження готових для експлуатації об’єктів.


 


Формування галузевої структури будівельної індустрії відбувається за принципом призначення продукції. Особливість процесу будівництва якраз і полягає в єдиному призначенні продукції на всіх стадіях технологічного процесу виробництва. Це дає можливість чітко визначати сукупності галузей та виробництв, основна діяльність яких спрямована на забезпечення окремих стадій і ланок у процесі будівництва. Вони складають будівельно-індустріальну систему, функціонування якої відбувається за принципами комплексності. Виходячи з цього, до галузевої структури будівельної індустрії відносимо галузі та виробництва видобувної промисловості, промисловості будівельних матеріалів і систему будівельних, ремонтних та будівельно-монтажних організацій, діяльність яких спрямована на забезпечення певних послідовних ланок або стадій у процесі будівництва.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины