ХІРУРГІЧНЕ ЛІКУВАННЯ РАКУ ЩИТОПОДІБНОЇ ЗАЛОЗИ ІЗ УРАХУВАННЯМ ЙОГО КЛІНІКО-МОРФОЛОГІЧНИХ ВАРІАНТІВ І ПРОГНОСТИЧНИХ ЧИННИКІВ



Название:
ХІРУРГІЧНЕ ЛІКУВАННЯ РАКУ ЩИТОПОДІБНОЇ ЗАЛОЗИ ІЗ УРАХУВАННЯМ ЙОГО КЛІНІКО-МОРФОЛОГІЧНИХ ВАРІАНТІВ І ПРОГНОСТИЧНИХ ЧИННИКІВ
Альтернативное Название: ХИРУРГИЧЕСКОЕ ЛЕЧЕНИЕ РАКА ЩИТОВИДНОЙ ЖЕЛЕЗЫ С УЧЕТОМ ЕГО клинико-морфологические варианты и прогностическое ФАКТОРОВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Матеріали і методи дослідження. Клінічним матеріалом для дисертаційної роботи послужили 2097 хворих на РЩЗ, прооперованих у відділі ендокринної хірургії УНПЦЕХТЕОТ за період 1996-2006 рр. Серед них 1797 пацієнтам проведено первинне хірургічне лікування, решті проводилися повторні втручання після нерадикальних первинних операцій та операції з приводу рецидивів РЩЗ (163 хворих – 7,8% від усіх операцій з приводу РЩЗ), а також операції на лімфатичних колекторах з приводу первинних або рецидивних метастазів (137 пацієнтів – 6,5%).


Для аналізу безпосередніх результатів та оцінки запропонованих нових і вдосконалених технічних прийомів виконання операції на ЩЗ і лімфатичних колекторах додатково використовувався матеріал 328 операцій з приводу РЩЗ, виконаних 2007 року (серед них 303 первинних). Для інших наукових досліджень ці пацієнти не залучалися через малий термін спостереження.


Основним джерелом епідеміологічних даних щодо стану проблеми раку щитоподібної залози в Україні були офіційні статистичні щорічні звітні відомості, отримані у Центрі медичної статистики Міністерства охорони здоров’я України (керівник – проф. М.В. Голубчиков). Ми проаналізували основні тенденції захворюваності, поширеності, результатів лікування та його обсягу для хворих на РЩЗ в Україні за останні 12-15 років (залежно від наявної інформації).


Основні результати роботи. Останні 12 років в Україні спостерігається невпинний ріст захворюваності та поширеності РЩЗ. Так, частота його зросла на 38% (з 3,7 на 100 000 населення 1996 року до 5,1 2007 року), що відповідає щорічному приросту у 3,2%. Значно більшими темпами зростала поширеність РЩЗ – з 26,1 до 57,9 на 100 000 населення – на 122%, або 10,2% на рік.


 


Аналіз епідеміологічних даних щодо РЩЗ в Україні за останні 12-15 років свідчить, що ці показники зростають випереджуючими темпами, посідаючи сьогодні перше місце за прогресуванням між іншими онкопатологіями як серед жінок, так і серед чоловіків. Збільшення поширеності свідчить про певне підвищення якості лікування та скринінгу з огляду на сприятливий перебіг більшості випадків тиреоїдного раку. Водночас смертність від РЩЗ залишається на неприпустимо високому рівні.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины