ОСОБЛИВОСТІ ЕПІДЕМІЧНОГО ПРОЦЕСУ ГРИПУ В УКРАЇНІ ТА УДОСКОНАЛЕННЯ ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОГО НАГЛЯДУ



Название:
ОСОБЛИВОСТІ ЕПІДЕМІЧНОГО ПРОЦЕСУ ГРИПУ В УКРАЇНІ ТА УДОСКОНАЛЕННЯ ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОГО НАГЛЯДУ
Альтернативное Название: ОСОБЕННОСТИ эпидемического процесса ГРИППА В УКРАИНЕ И СОВЕРШЕНСТВОВАНИЯ эпидемиологического надзора
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Матеріали та методи досліджень. У роботі представлені матеріали вивчення багаторічної динаміки захворюваності на грип та ГРІ в Україні та в 10 контрольних містах Українського центру грипу  за 1986 - 2007 рр. За цей час в країні трапилося 22 епідемії грипу більшої чи меншої інтенсивності.


В роботі використаний епідеміологічний метод дослідження, що полягав у стеженні за характером епідемічного процесу грипу та вивченні ефективності грипозних вакцин, які застосовувались в Україні в різних групах населення та в різні епідемічні сезони.


 Матеріалом для проведення епідеміологічних досліджень були дані статистичної звітності про захворюваність на грип та ГРІ в Україні (форма  № 1 статистичної звітності – місячна та форма № 2 – річна «Звіт про окремі інфекційні і паразитарні захворювання») та тижневі повідомлення про захворюваність на грип та ГРІ з 10 контрольних міст (опорних баз) Українського центру грипу та ГРІ згідно наказу № 30 від 09.02.1998р.


Вірусологічний метод застосовували для виділення вірусів на культурі клітин MDCK (2005 – 2008 рр.), а також для ведення вірусів на цій культурі (2005 – 2008 рр.) та на курячих ембріонах (1991 – 2005 рр.). Ідентифікацію виділених вірусів проводили  в реакції гальмування гемаглютинації. Перед дослідженням проводили пасаж вірусів з метою одержання алантоїсної або культуральної рідини, яка б містила віруси у титрах 1:32 і вище. Для ідентифікації польових ізолятів вірусу грипу використовували як овечі імунні сироватки до типів вірусу грипу А(Н3N2), А(Н1N1) та В, надіслані нам із світового Центру грипу в м. Атланті, США (Центр контролю за хворобами), так і щурячі сироватки власного виготовлення (Патент України на винахід № 2243 від 31.01.1994р.), що одержували шляхом імунізації щурів концентратами вірусів. Концентрати вірусів, у свою чергу, готували за методом сорбції-елюції на курячих еритроцитах. Одержані концентрати з титром 1:1024 інактивували ультрафіолетовим випроміненням та вводили двічі з інтервалом у тиждень у дозі 1,0 мл внутрішньочеревно щурам. Через 3 тижні після першої імунізації відбирали кров у імунізованих щурів для одержання сироваток. Сироватки містили антитіла у титрах 1:160 та вище до тих штамів вірусів грипу, якими проводили імунізацію.


 


Нами було узагальнено дані, одержані в результаті проведення молекулярно-генетичних досліджень вірусів грипу, які були виділені в Україні у сезонах 2006-2007 рр. та 2007-2008 рр. та були досліджені в Світовому центрі грипу в Лондоні в лабораторії доктора Алана Хея. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины