ОСОБЛИВОСТІ ПОРУШЕНЬ СТАНУ ІМУННОЇ СИСТЕМИ ТА ЇХ КОРЕКЦІЯ У ХВОРИХ НА ЧАСТО РЕЦИДИВУЮЧУ ГЕРПЕТИЧНУ ІНФЕКЦІЮ



Название:
ОСОБЛИВОСТІ ПОРУШЕНЬ СТАНУ ІМУННОЇ СИСТЕМИ ТА ЇХ КОРЕКЦІЯ У ХВОРИХ НА ЧАСТО РЕЦИДИВУЮЧУ ГЕРПЕТИЧНУ ІНФЕКЦІЮ
Альтернативное Название: ОСОБЕННОСТИ НАРУШЕНИЙ СОСТОЯНИЯ ИММУННОЙ СИСТЕМЫ И ИХ КОРРЕКЦИЯ У БОЛЬНЫХ часто рецидивирующая герпетическая инфекция
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Матеріали і методи дослідження. Дисертаційна робота базується на аналізах результатів обстеження та лікування 120 хворих з різними клінічними формами (рецидив та ремісія захворювання) герпетичної інфекції, які перебували на лікуванні в поліклінічному відділенні ДУ «Інститут урології АМН України» м. Київ (завідувач відділення Рудаков В. О.) та Центрі клінічної імунології, обласної клінічної лікарні м. Івано-Франківськ (завідувач Центру Малишок О. В.). Досліджувану групу склали винятково дорослі люди від 19 до 55 років (73,33 % – жінки, 26,67 % – чоловіки). Контрольну групу склали 30 практично здорових осіб аналогічного віку, які не хворіли на герпес.


Усі обстежені хворі з проявами латентної інфекції (ремісія) та морфологічними проявами інфекції (рецидив) були поділені на 2 групи. Першу групу (60 осіб) складали хворі з частотою рецидивів в анамнезі від 1 до 6 разів на рік включно (≤ 6); другу групу (60 осіб) складали хворі з тяжким ступенем перебігу захворювання та частотою рецидивів в анамнезі більше 7 разів на рік (≥ 7).


Діагноз рецидивної HSV-інфекції був виставлений на підставі клініко- лабораторних даних: 1) характерної клінічної картини, анамнезу життя та захворювання; 2) дослідження наявності збудника у вогнищі ураження методом полімеразної ланцюгової реакції; 3) дослідження специфічних антитіл до вірусу простого герпесу І та ІІ типу у сироватці крові. Обстеження хворих проводилося в період рецидиву захворювання до лікування, після курсу лікування та в період ремісії захворювання.


 


Визначення імунофенотипічних властивостей та кількісних співвідношень клітин мононуклеарної фракції периферичної крові здійснювали за допомогою метода лазерної проточної цитофлуорометрії. Виділені мононуклеарні клітини периферичної крові хворих на HSV-інфекцію і здорових донорів фарбували за допомогою прямого одно- і двокольорового імунофлуоресцентного метода.
У дослідженні використовували різні панелі моноклональних антитіл, мічених як флюоресцеїном, так і фікоерітрином (табл. 1). Імунофенотипічний профіль клітин вивчали на проточному лазерному цитофлуориметрі FACScan фірми «Becton Dickinson» (CШA). Збір даних і статистичну обробку отриманих результатів проводили за допомогою програмного забезпечення LYSYS-II Ver. I. I. (Becton Dickinson), Win MDI 2.8 (Joseph Trotter, Scripps Institute, L. A. Jolla, CA, USA) та Microsoft Excel 2000 з пакета Microsoft Office 2000.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины