КОРЕЛЯЦІЙНІ ЗВ’ЯЗКИ МІЖ ОКРЕМИМИ ВИДАМИ ЗЛОЧИНІВ У СФЕРІ ПІДПРИЄМНИЦТВА (ПРОБЛЕМИ МЕТОДИКИ РОЗСЛІДУВАННЯ)



Название:
КОРЕЛЯЦІЙНІ ЗВ’ЯЗКИ МІЖ ОКРЕМИМИ ВИДАМИ ЗЛОЧИНІВ У СФЕРІ ПІДПРИЄМНИЦТВА (ПРОБЛЕМИ МЕТОДИКИ РОЗСЛІДУВАННЯ)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Характерною рисою сучасної злочинності є її оновлення у зв’язку з соціально-економічними перетвореннями у суспільстві. В першу чергу це стосується злочинності в сфері економіки, для якої властиві на даному етапі не лише зростання кількості злочинних проявів, але й зміни якісного характеру: поширення економічної діяльності з використанням корупції, що створює сприятливу обстановку для вчинення злочинів; винайдення нових способів вчинення “старих” (традиційних) злочинів, поява та розвиток цілої низки протиправних економічних діянь, які були невідомі адміністративно-командній економіці; зростання ступеню організованості злочинів; проникнення у сферу економіки насильницьких злочинів. Але головним є те, що у сфері економіки злочинні прояви набули комплексного характеру, утворюючи певні технології злочинної діяльності з ознаками системності.

Вивчення слідчої практики виявляє наявність цілої низки проблем, що постають перед слідчими та оперативними працівниками в процесі попередження, виявлення та розслідування комплексів злочинних проявів. Вдосконалення діяльності правоохоронних органів у цьому напрямку виступає важливим завданням, яке може бути вирішене розробленням ефективних методик розслідування взаємопов’язаних злочинів. Але це, на нашу думку, неможливе без врахування зв’язків між злочинами, встановлення їх місця і ролі в системі певних технологій злочинної діяльності. Відсутність криміналістичних досліджень даної проблематики, яка має як теоретичне так і практичне значення, й обумовили вибір теми дисертаційного дослідження.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Обрана тема дослідження базується на положеннях Комплексної цільової програми профілактики злочинності на 2001-2005 роки (розділ 4, п.п. 21, розділ 5 п.п. 31, 32, 45, 46), затвердженої Указом Президента України № 1376/2000 від 25 грудня 2000 року, відповідає п. 2.5, п. 2.8 Тематики пріоритетних напрямів фундаментальних та прикладних досліджень вищих навчальних закладів та науково-дослідних установ МВС України на період 2002-2005 роки, затвердженої наказом МВС України № 635 від 30 червня 2002 року, п. 2.5 Пріоритетних напрямів наукових та дисертаційних досліджень, які потребують першочергового розроблення і впровадження в практичну діяльність органів внутрішніх справ, на період 2004-2009 роки, затверджених наказом МВС України  № 755 від 5 липня 2004 року, та Головним напрямам наукових досліджень на 2001-2005 роки (п. 6.2, 6.6), затвердженим Вченою радою Національного університету внутрішніх справ (протокол №3 від 23 березня 2001 року).

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины