ТУННЕЛИРОВАННЫЕ КОРОНАРНЫЕ АРТЕРИИ: КЛИНИКО-ДИАГНОСТИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ И ЛЕЧЕНИЕ : ТУНЕЛЬОВАНІ КОРОНАРНІ АРТЕРІЇ: КЛІНІКО-ДІАГНОСТИЧНІ АСПЕКТИ ТА ЛІКУВАННЯ



Название:
ТУННЕЛИРОВАННЫЕ КОРОНАРНЫЕ АРТЕРИИ: КЛИНИКО-ДИАГНОСТИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ И ЛЕЧЕНИЕ
Альтернативное Название: ТУНЕЛЬОВАНІ КОРОНАРНІ АРТЕРІЇ: КЛІНІКО-ДІАГНОСТИЧНІ АСПЕКТИ ТА ЛІКУВАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Клінічний матеріал дослідження. В ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова АМН України» за період з 1 січня 2004 року по 30 жовтня 2008 спостерігалось 317 хворих з інтрамуральним ходом вінцевих артерій, які ввійшли у дві групи. Перша група – 113 пацієнтів, у яких ТКА була діагностована під час коронарографії. В другу групу ввійшло 204 пацієнта, з інтрамуральним ходом вінцевих артерій, що виявили під час операції коронарного шунтування (КШ), дані були отримані шляхом ретроспективного аналізу операційних журналів з січня 2000 року по жовтень 2008 року.


 


Середній вік пацієнтів з симптоматичними ТКА дещо менший за середній вік хворих 2-ї групи, яким виконувалась операція вінцевого шунтування. Так, середній вік хворих 1-ї групи складав 48 років, а в 2-й групі 58,5 років. Для пацієнтів двох груп характерне переважання хворих чоловічої статі (p<0,05), але необхідно відмітити, що частка жінок у 1-й групі була вище, аніж у 2-й, 23 % проти 10,7 % (p<0,05). Звертає на себе увагу, що аномалія, яка присутня з моменту народження проявляється у хворих лише на 4-й декаді життя. Подальший аналіз одержаних даних, особливо результатів ЕХО КГ, КВГ, дозволяє пояснити цю закономірність.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины