Обґрунтування та розробка системи надання медико-соціальної допомоги дітям-інвалідам



Название:
Обґрунтування та розробка системи надання медико-соціальної допомоги дітям-інвалідам
Альтернативное Название: Обоснование и разработка системы оказания медико-социальной помощи детям-инвалидам
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Програма, об’єкт, предмети та методичний апарат дослідження. Матеріалами дослідження стали дані анкетування 521 дитини-інваліда або їх батьків, що мешкають в м. Харкові та області, аналізу контрольних карт диспансерного спостереження, історій розвитку дитини, медичних карт дитини.


При використанні комп’ютерних програм та аналізу баз даних нами враховувалися основні положення Документів Всесвітньої медичної асоціації і Ради Європи: Рекомендації Ради Європи державам-учасникам відносно правил, що стосуються автоматизованих банків медичних даних NR(81)1 та Положення до рекомендації NR(81)1 “Принципи відносно автоматизованих банків медичних даних”, прийняті на 328-му засіданні Комітету міністрів Ради Європи у 1981 році; “Положення про використання комп’ютерів в медицині”; Резолюції 27-ї Всесвітньої медичної асамблеї (Мюнхен, 1973 р.) та 35-ї Всесвітньої медичної асамблеї (Венеція, 1983 р.).


Наше дослідження повністю відповідає ст. 28 Конституції України про вільну згоду людей на участь і використання отриманої інформації. При проведенні медико-соціальних обстежень нами повністю враховані положення Гельсінської декларації Всесвітньої медичної асоціації, що оголошує права кожної особи на недоторканість і вільне бажання брати участь в експериментах та “Положення про захист прав і конфіденційність пацієнта”, яке було прийнято на 45-й Всесвітній медичній асамблеї у Будапешті в 1993 році.


Відповідно до поставленої мети і задач дослідження нами складено схему (табл. 1) проведення комплексного багатопланового медико-соціального дослідження дітей-інвалідів, що проживають у м. Харкові та області, розроблено методики для їх реалізації.


 


Якість життя дітей-інвалідів в умовах міста Харкова та області. Однією з основних задач нашого дослідження була розробка вітчизняної методики вивчення та оцінки якості життя дітей-інвалідів, а також проведення індивідуальної й популяційної її оцінки. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины