НЕЙРОМОТОРНЫЙ И НЕЙРОМЫШЕЧНЫЙ СИНДРОМЫ В СТРУКТУРЕ ПЕРИНАТАЛЬНОЙ ПАТОЛОГИИ У ДЕТЕЙ ПЕРВОГО ГОДА ЖИЗНИ И ИХ ДИФФЕРЕНЦИРОВАННАЯ ТЕРАПЕВТИЧЕСКАЯ КОРРЕКЦИЯ



Название:
НЕЙРОМОТОРНЫЙ И НЕЙРОМЫШЕЧНЫЙ СИНДРОМЫ В СТРУКТУРЕ ПЕРИНАТАЛЬНОЙ ПАТОЛОГИИ У ДЕТЕЙ ПЕРВОГО ГОДА ЖИЗНИ И ИХ ДИФФЕРЕНЦИРОВАННАЯ ТЕРАПЕВТИЧЕСКАЯ КОРРЕКЦИЯ
Альтернативное Название: НЕЙРОМОТОРНИЙ І НЕЙРОМ\'ЯЗОВИЙ СИНДРОМИ В СТРУКТУРІ ПЕРИНАТАЛЬНОЇ ПАТОЛОГІЇ У ДІТЕЙ ПЕРШОГО РОКУ ЖИТТЯ ТА ЇХ ДИФФЕРЕНЦІЙОВАНА ТЕРАПЕВТИЧНА КОРЕКЦІЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Матеріал і методи дослідження. Для вирішення поставлених завдань дослідження нами проведено комплексне клініко-інструментальне обстеження у 110 дітей з руховими порушеннями перинатального генезу (основна група) в відновному періоді (у віці від одного місяця до чотирьох, в шість і дванадцять), що відібрані методом диференційованої вибірки із 300 дітей з зазначеною патологією після виключення вроджених інфекцій, гнійно-септичних захворювань, гемолітичної хвороби немовлят, аномалій розвитку, спадкових нервово-м'язових захворювань, синдрому недиференційованої патології сполучної тканини.


Всі діти за даними акушерського анамнезу народилися в терміні гестації 38-42 тижня. Віковий склад обстежених дітей основної групи був наступним: у віці одного місяця - 34 дитини (30,9%), у віці від одного місяця до двох - 35 (31,8%), у віці від двох місяців до трьох - 33 (30%) і від трьох до чотирьох місяців - 8 дітей (7,3%). Дівчаток - 47, хлопчиків -63.


Для об'єктивної оцінки результатів, отриманих у дітей основної групи, нами була сформована контрольна група, до якої ввійшли 20 дітей, репрезентативних за віком і статтю. Всі діти контрольної групи народилися без ознак гіпоксії.


Для оцінки ефективності розробленого комплексу реабілітаційної програми нами виділена група дітей (з основної групи), у яких мав місце сполученнй нейром’язовий і нейромоторний синдроми в кількості  38 чоловік, з яких                 28 одержували 2 курси реабілітаційного лікування, а 10 - стандартну терапію (друга контрольна група).


Для оцінки катамнезу проводилося активне динамічне клініко-неврологічне обстеження 48 дітей основної групи в 6 місяців і один рік.


 


Клінічний діагноз у всіх дітей основної групи був верифікований на підставі скарг батьків, анамнезу життя, що включав наступні дані: аналіз відомостей з пологового будинку, що складається з ретельного акушерського анамнезу матері (характеристика перебігу вагітності, допологового періоду й перебігу пологів з переліком застосованих при пологах заходів); стану дитини при народженні з обов'язковою оцінкою виразності гіпоксії по шкалі Апгар, дослідження фізичного стану, даних неодноразових клінічних оглядів за допомогою спеціально розробленої схеми.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины