ІНСЕРЦІЙНО-ДЕЛЕЦІЙНИЙ ПОЛІМОРФІЗМ ГЕНА АНГІОТЕНЗИН ПЕРЕТВОРЮЮЧОГО ФЕРМЕНТУ І РОЗПОВСЮЖЕНІСТЬ АТЕРОСКЛЕРОТИЧНОГО УРАЖЕННЯ : Инсерционно-ДЕЛЕЦИЙНЫЙ полиморфизм гена ангиотензинпревращающего фермента и РОЗПОВСЮЖЕНИСТЬ атеросклеротического поражения



Название:
ІНСЕРЦІЙНО-ДЕЛЕЦІЙНИЙ ПОЛІМОРФІЗМ ГЕНА АНГІОТЕНЗИН ПЕРЕТВОРЮЮЧОГО ФЕРМЕНТУ І РОЗПОВСЮЖЕНІСТЬ АТЕРОСКЛЕРОТИЧНОГО УРАЖЕННЯ
Альтернативное Название: Инсерционно-ДЕЛЕЦИЙНЫЙ полиморфизм гена ангиотензинпревращающего фермента и РОЗПОВСЮЖЕНИСТЬ атеросклеротического поражения
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Клінічна характеристика хворих та методи дослідження. Обстежено 123 хворих на ішемічну хворобу серця, серед яких було 78 % (96) чоловіків та 22 % (27) жінок, середній вік 57,6±3,2 років. Групу контролю склали 28 пацієнтів без ознак атеросклеротичного ураження судин обстежених регіонів, середній вік 57,7±2,2 року, серед них 7 жінок (25 %) і 21 чоловік (75 %). В залежності від кількості залучених до атеросклеротичного процесу судинних басейнів, обстежені були розподілені на 3 групи. I групу склали 19 пацієнтів з ізольованим атеросклеротичним ураженням КА, II групу - 29 хворих, у яких крім КС доведено залучення в процес ще будь-якого одного судинного басейну. До III групи включили 75 обстежених з ураженням КА+ПАНК+СА. Двох пацієнтів, у яких при обстеженні КА виявилися інтактними, але було верифіковано атеросклеротичне ураження в інших судинних басейнах, через нечисленність групи до подальшого аналізу не включали. Серед обстежених I групи чоловіки склали 54 % (10 обстежених), II групи – 74 % (21 хворих). В III групу увійшли 14 жінок (18 %) і 61 чоловіків (82 %). Середній вік хворих I групи - (52,5±3,3) року, II групи - (55,3±3,6) і в III групі (59,2±2,9) року.


Обстеження хворих, поряд із загальноклінічним, включало ангіографічне дослідження КА, допплерівське сканування ПАНК та СА, тест з фізичним навантаженням, дослідження ліпідного спектру сироватки крові, дослідження інсерційно-делеційного поліморфізму гена АПФ та активності ферменту в сироватці крові.


Молекулярно-генетичне обстеження виконано у 123 хворих та 28 досліджених в групі контролю (100 %).


Агіографічне обстеження проводили загальноприйнятим способом на установці BV Pulsera (Philips, Нідерланди) та SIEMENS G2 (SIEMENS, Німеччина). Оцінювали тип кровопостачання, кількість залучених в атеросклеротичний процес КА та ступінь атеросклеротичного ураження ВА.


Допплерівське УЗД проводили на апараті Sono Scape 2000 (Італія), датчик 8 MHz. Аналізували наявність, локалізацію та характер атеросклеротичного ураження. Враховували морфологічні особливості бляшок та наявність прикмет їхньої нестабільності.


Тест з фізичним навантаженням (тредміл-тест) виконувався на тредмілі Corival (Lode, Нідерланди) за стандартним або модифікованим протоколом Bruсe. Аналізували стандартні показники проби з фізичним навантаженням: тривалість проби в секундах, максимальне споживання кисню у метаболічних одиницях (МЕТ).


 


Ліпідний спектр в сироватці крові визначали в усіх хворих із зазначенням використання гіполіпідемічної терапії, застосованих препаратів та доз.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины