УДОСКОНАЛЕННЯ ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДИФТЕРІЄЮ І ПРАВЦЕМ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ СЕРОЛОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДИФТЕРІЄЮ І ПРАВЦЕМ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ СЕРОЛОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ
Альтернативное Название: СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ эпидемиологического надзора ЗА дифтерии и столбняка ПО РЕЗУЛЬТАТАМ серологических исследований
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Матеріали і методи дослідження. У роботі представлені матеріали вивчення результатів серологічних досліджень щодо дифтерії і правця з аналізом багаторічної динаміки епідемічного процесу дифтерійної інфекції і захворюваності на правець в Донецькій області та м. Горлівка за 1990-2008 рр. Хронологічно в усіх частинах роботи виділено два аналітичні періоди: 1990-1999 рр. (період епідемії дифтерії) та 2000-2008 рр. (післяепідемічний період). Основні види та обсяги виконаних досліджень представлено у табл. 1.


Робота виконана з комплексним застосуванням епідеміологічних, серологічних, статистичних методів. Епідеміологічні методи включали епідеміологічний аналіз, епідеміологічне спостереження та розслідування і були використані при дослідженні епідемічного процесу дифтерійної інфекції та захворюваності на правець. В роботі застосовано ретроспективний і поточний епідеміологічний аналіз.


Вивчення АТ-імунітету проти дифтерії та правця проводили із застосуванням реакції пасивної гемаглютинації (РПГА) з еритроцитарними діагностикумами для визначення рівнів антитоксичних антитіл проти дифтерії і правця виробництва Московського науково-дослідного інституту вакцин і сироваток ім. І.І.Мечникова (РФ) та Московського науково-виробничого об’єднання „БІОМЕД” (РФ).


Облік результатів РПГА проводився в титрах (розведеннях) сироваток з перерахунком в міжнародні одиниці вимірювання відповідно до інформаційного листа МОЗ України № 89-97 „Імунодіагностика дифтерійної інфекції”. Для опосередкованого визначення класів АТ-антитіл в РПГА з дифтерійним діагностикумом, застосовувалась термічна руйнація антитіл шляхом прогрівання досліджуваної сироватки при температурі 62°±1°С протягом 1 год. Також була застосована двоетапна титрація досліджуваних сироваток: перший раз – до розведення 1:640,  в разі неотримання позитивного результату – до кінцевого титру.


 


Оцінка результатів визначення рівнів АТ-антитіл проти дифтерії і правця проводилась за критеріями, впровадженими методичними вказівками МОЗ СРСР, "Некоторые иммунологические методы исследований в профилактике инфекций, управляемых вакцинацией" (1991р.)  з урахуванням для дифтерії критеріїв ВООЗ „Руководства по лабораторной диагностике дифтерии” (1994 р.) і для правця – наказу МОЗ України № 198 від 05.08.99 „Про вдосконалення профілактики, діагностики та лікування правця”.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины