ДІАГНОСТИКА ТА ЛІКУВАННЯ ПІСЛЯТРАВМАТИЧНИХ ГЕМАТОМ М’ЯКИХ ТКАНИН НИЖНІХ КІНЦІВОК




  • скачать файл:
Название:
ДІАГНОСТИКА ТА ЛІКУВАННЯ ПІСЛЯТРАВМАТИЧНИХ ГЕМАТОМ М’ЯКИХ ТКАНИН НИЖНІХ КІНЦІВОК
Альтернативное Название: ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ посттравматических гематом МЯГКИХ ТКАНЕЙ нижних конечностей
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Матеріал та методи досліджень.


Робота базується на вивченні матеріалів обстеження та лікування 109 хворих з післятравматичними гематомами нижніх кінцівок. Всі пацієнти знаходились під спостереженням в клініці ушкоджень Головного військового клінічного госпіталю МО України, клініці амбулаторно–поліклінічної допомоги Головного військового клінічного госпіталю Міністерства Оборони України, травматологічному відділенні Ірпінського військового госпіталю та дорожньої клінічної лікарні № 1 ст. Київ у період з 1998 по 2007 роки. При виконанні роботи проведено комплекс клінічних, біохімічних, рентгенологічних, ультрасонографічних, магнітно-резонансно-томографічних, радіонуклідних, ендовідеоскопічних, патоморфологічних досліджень та вимірювання підфасціального тиску. Отримані результати статистично оброблені.


 


На першому етапі дослідження, за допомогою ретроспективного статистичного аналізу архівного матеріалу (історії хвороби та рентгенограми 112 хворих), а також матеріалів обстеження та лікування хворих, що склали дослідні клінічні групи (109 хворих), нами визначено основні причини їх виникнення, вікову та топографо-анатомічну поширеність післятравматичних гематом нижніх кінцівок, а також клініко-нозологічну структуру ускладнень при даній патології. При проведенні клінічного дослідження всі хворі були розподілені на дві клінічні групи. Основна група спостереження налічувала 48 осіб, що лікувалися за допомогою запропонованого нами малоінвазивного (ендоскопічного) методу в комплексі з курсом розробленого консервативного лікування. Контрольна група складалася з 61 хворого, яким виконувалось видалення гематом за загальноприйнятими методами в комплексі з курсом ідентичного консервативного лікування. Усі хворі були чоловічої статі (військовослужбовці) та переважно молодого віку – 61% (18 - 29 років). Середній вік пацієнтів – 20,5±2,3 роки. Консервативне лікування передусім було направлене на попередження розвитку таких поширених ускладнень як запалення, осифікація та стійкі контрактури. Воно включало два курси гамма-терапії, що призначалися через 2 та 6 тижнів після оперативного втручання та включали виконання 4 сеансів 2 рази на тиждень в однократній дозі 0,4 Грей (сумарна курсова поглинута доза – 1,6 Грей). Крім того, до консервативного лікування входив комплекс реабілітаційних та фізіотерапевтичних заходів (лікувальна фізкультура, масаж, магнітотерапія, ультрафонофорез).


 


В подальшому, згідно поставлених завдань, встановлювалася діагностична цінність інструментальних методів дослідження хворих з післятравматичними гематомами нижніх кінцівок, а також за допомогою ряду математично-статистичних методик вивчався вплив окремих методів лікування та результати лікування хворих основної та контрольної груп. Для статистичного аналізу даних нами використано методи варіаційної статистики з розрахунком частотного розподілу параметрів, їх середніх значень та похибок у цілому та за групами з подальшою оцінкою вірогідності результатів. Достовірність різниці оцінювали за критеріями Стьюдента та Хі-квадрат. Статистичну значимість оцінювали при прийнятих рівнях похибки першого роду (α) не вище 5% та рівня похибки другого роду (β) на рівні 10%.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)