ПРОБЛЕМИ ПРОКУРОРСЬКОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОДЕРЖАННЯМ ЗАКОНІВ ПРИ РОЗСЛІДУВАННІ ВИМАГАНЬ :



Название:
ПРОБЛЕМИ ПРОКУРОРСЬКОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОДЕРЖАННЯМ ЗАКОНІВ ПРИ РОЗСЛІДУВАННІ ВИМАГАНЬ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми визначається необхідністю комплексного дослідження конституційної функції прокуратури - нагляду за додержанням законів органами, які провадять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство, розробки  тактичних і методичних засад цієї  діяльності у справах про вимагання, а також визначення критеріїв   оцінки роботи прокурора   на досудовому слідстві.

  Утвердження й реалізація прав і свобод людини є найважливішою передумовою побудови правової держави України, невід’ємним складником якої є зміцнення законності, захист прав та свобод людини і громадянина. Особливо актуальним є втілення цих положень у кримінальному судочинстві, зокрема, на досудовому слідстві,  де існує реальна  можливість суттєвого обмеження конституційних прав і свобод громадян. Гарантією дотримання законів органами, які провадять оперативно-розшукову діяльність (далі – ОРД), дізнання та досудове слідство, є прокурорський нагляд.  

             Статистика свідчить про поширення в Україні таких небезпечних злочинів, як вимагання: протягом 2005 р. їх зареєстровано понад 1,2 тис.( на рівні 2004 р.), з яких кожне п’яте залишилося нерозкритим, що потребує вивчення стану прокурорського нагляду за додержанням законів органами, які провадять ОРД,  дізнання та досудове слідство у справах про вимагання, а також  розробки заходів щодо оптимізації прокурорсько-наглядової роботи.  

Перелічене вище і відсутність цілісних, системних монографічних розробок стосовно  названих проблем і  визначають актуальність теми   дослідження.

            Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертація виконана згідно з планом наукових досліджень кафедри організації судових та правоохоронних органів Національної  юридичної академії України імені Ярослава Мудрого і є елементом комплексної цільової програми «Проблеми вдосконалення організації й діяльності суду та правоохоронних органів в умовах формування  соціальної, правової, демократичної держави» ( державна реєстрація № 0186.0.099031).  

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины