БАГАТОЦІЛЬОВА СЦИНТИГРАФІЯ В ОЦІНЦІ СТУПЕНЯ УРАЖЕННЯ НИРОК ПРИ ХІМІОТЕРАПІЇ ХВОРИХ НА РАК МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ



Название:
БАГАТОЦІЛЬОВА СЦИНТИГРАФІЯ В ОЦІНЦІ СТУПЕНЯ УРАЖЕННЯ НИРОК ПРИ ХІМІОТЕРАПІЇ ХВОРИХ НА РАК МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ
Альтернативное Название: Многоцелевая СЦИНТИГРАФИЯ В ОЦЕНКЕ СТЕПЕНИ ПОРАЖЕНИЯ ПОЧЕК ПРИ ХИМИОТЕРАПИИ БОЛЬНЫХ Раком молочной железы
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Матеріал і методи дослідження. Під спостереженням знаходилось 120 жінок хворих на РМЗ, у віці від 39 до 72 років, що лікувались у Національному інституті раку з 2003 по 2006 роки. Середній вік жінок складав 53±8 років. Пацієнти були розділені на дві групи залежно від наявності за даними анамнезу НУП. До першої групи увійшли 62 жінки (52%) без змін морфо-функціонального стану нирок. У 58 пацієнток (48%) в анамнезі були визначені різні НУП: у 19% – хронічний пієлонефрит, у 7,5% – сечокам'яна хвороба, у 5% – нефроптоз, у 5% – артеріальна гіпертензія і у 11% – інші захворювання нирок. БЦСГ проводили до і після ХТ-лікування. 57 пацієнтам була проведена неоад’ювантна ХТ; 37 – ад’ювантна ХТ; 26 – ХТ з препаратами платини.


Метастатичне ураження кісток до лікування було діагностовано у 65 (54,2%) хворих. Після лікування метастази у кістки були відсутні у 55 пацієнтів (45,8%).


            БЦСГ проводили з фосфатними сполуками, поміченими 99mТс, активністю 400-600 МБк; на гама-камерах ГКС-301Т і ОФЕКТ 1 (Україна). Використовували програмне забезпечення «SpeсtWork» (Україна). Ефективна доза опромінення складала 2,36 – 3,54 мЗв, що не виходило за межі гранично допустимої дози для цієї категорії пацієнтів.


БЦСГ проведена на одноразовому введенні РФП, здійснювалася за 4 етапи: НРАГ у перші 30 секунд після введення РФП з експозицією 1 кадр за 1 секунду; ДРСГ виконували протягом подальших 20 хвилин після НРАГ з експозицією 2 кадри за 1 хвилину; СНСГ виконували через 1 годину після ДРСГ з експозицією – 500 000 імпульсів на аналізаторі та ОСГ через 2-4 години у режимі «все тіло» та при необхідній кількості прицільних проекцій.


Оцінювали наступні параметри: при НРАГ – час артеріальної та венозної фаз ниркового кровотоку та їх асиметрію; при ДРСГ – максимальний час накопичення РФП, відсоток елімінації РФП до 20 хвилини дослідження (Е20), асиметрію включення РФП, швидкість клубочкової фільтрації стандартизовану (ШКФ/S) та роздільну правої і лівої нирок; при СНСГ – відсоток включення РФП, асиметрію включення РФП; при ОСГ – наявність метастатичних вогнищ у кістках, їх кількість і локалізацію, відсоток включення РФП в уражені ділянки, відсоток включення РФП у нирки і асиметрію включення РФП.


 


У роботі було удосконалено спосіб розрахунку включення РФП у нирки. Розрахунок відсотка включення РФП проводився за 5 формулами, принципова відмінність яких від загальноприйнятої полягає в розрахунку включення РФП в нирки не до поля зору всього детектора гамма-камери, а до певної реперної зони інтересу. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины