СУДОВА СИСТЕМА ТА СУДОЧИНСТВО В ГАЛИЧИНІ У СКЛАДІ АВСТРО-УГОРЩИНИ (1867– 1918 рр.)



Название:
СУДОВА СИСТЕМА ТА СУДОЧИНСТВО В ГАЛИЧИНІ У СКЛАДІ АВСТРО-УГОРЩИНИ (1867– 1918 рр.)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дослідження.  Необхідність комплексного наукового історико-правового дослідження судової системи та судочинства в Галичині у складі Австро-Угорщини зумовлена пізнавальними, теоретичними та прикладними потребами наукового забезпечення судової реформи в сучасній Україні. Демократична орієнтація розвитку судової системи України зорієнтована на історичну ідею наступності в розвиткові судочинства, осмисленого звертання до історії судової влади в Україні.

Реформування судової системи, удосконалення діяльності судових органів неможливі без об’єктивного наукового вивчення та без використання національного і міжнародного досвіду,  що дасть змогу  створити оптимальну модель демократичного судоустрою, зробити судочинство ефективним і справедливим та вийти на рівень міжнародних стандартів.

  У цьому аспекті важливого значення набуває критичний підхід до вивчення досвіду організації австро-угорської судової системи, особливостей провадження цивільного і кримінального судочинства у Галичині. 

Досвід Австро-Угорщини  у створенні єдиної судової системи, яка функціонувала і в Галичині, дотепер не привертав достатньої уваги українських  правознавців. Низка проблем, зокрема  закономірності й особливості становлення, функціонування та розвитку судової системи, потребує подальшого ґрунтовного дослідження. Аналіз цих проблем є внеском здобувача в розвиток науки історії держави і права України.

Вивчення й узагальнення досвіду становлення та організації судової системи, здійснення судочинства в Галичині в період перебування у складі Австро-Угорщини дають змогу сучасній історико-правовій науці об’єктивно переосмислити деякі проблеми, а отже,  використати в доцільних межах цей досвід для розвитку національної судової системи.

Зв’я­зок ро­бо­ти з на­у­ко­ви­ми про­гра­ма­ми, пла­на­ми, те­ма­ми. Ди­се­р­та­цій­не до­слі­джен­ня ви­ко­на­но від­по­ві­д­но до те­ма­ти­ки пріо­ри­те­т­них на­пря­м­ів ди­се­р­та­цій­них до­слі­джень за  2002-2005 рр., за­твер­дже­ної На­ка­зом МВС Укра­ї­ни від 30 че­р­в­ня 2002 р. № 635.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины