РАК ЩИТОПОДІБНОЇ ЗАЛОЗИ У ПОЄДНАННІ З ІНШОЮ ТИРЕОЇДНОЮ ПАТОЛОГІЄЮ: ОСОБЛИВОСТІ КЛІНІКИ, ДІАГНОСТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ



Название:
РАК ЩИТОПОДІБНОЇ ЗАЛОЗИ У ПОЄДНАННІ З ІНШОЮ ТИРЕОЇДНОЮ ПАТОЛОГІЄЮ: ОСОБЛИВОСТІ КЛІНІКИ, ДІАГНОСТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ
Альтернативное Название: РАК ЩИТОВИДНОЙ ЖЕЛЕЗЫ В сочетании с другой тиреоидной патологией: ОСОБЕННОСТИ КЛИНИКИ, ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Загальна характеристика хворих та методів  досліджень.        З ме-тою визначення актуальності проблеми  в цілому,  вивчали динаміку поширеності захворюваності на рак  ЩЗ  серед населення України. В основу цих досліджень  покладено  дані офіційної статистичної  звітності МОЗ України за 1994 – 2004 роки. 


          Клінічні та інструментально-лабораторні дослідження проводили пацієнтам КМКЛ №16, які лікувалися з приводу раку щитоподібної залози з 2001 по 2004 роки.   Всього  було обстежено 677 хворих,  з них 611 жінок та 66 чоловіків. Середній вік хворих становив 48,4 ± 0,5 року, але в основному (76,7%) це були хворі  віком  40 років і старші.           Відповідно до завдань дослідження пацієнтів розподілили на дві групи: хворі без  супутньої тиреоїдної патології (285) та хворі з поєднаною патологією (392). В свою чергу, серед хворих з поєднаною  тиреопатологією виділили хворих із супутнім нетоксичним вузловим та багатовузловим зобом (195), хворих із супутнім токсичним зобом (11) та хворих із супутнім автоімунним  тиреоїдитом (186 осіб).          Вивчали результати первинного клінічного обстеження хворих,  результати УЗД, дані тонкоголкової аспіраційної  біопсії під контролем УЗД, рівень гормонів ЩЗ, Ат-ТПО, Ат-ТГ заключення патогістологічних досліджень видаленої тканини, результати оперативного лікування, І131 – терапії, променевої терапії. 


 


          Віддалені наслідки оперативного лікування хворих вивчали  у мешканців м. Києва, які лікувалися  в   КМКЛ №16 протягом  1997-2004 рр , з урахуванням наявності чи відсутності поєднаної тиреоїдної патології та сумарно по всіх супутніх тиреоїдних станах. Це пов’язане з невеликою частотою випадків виникнення метастазів та летальності. Спостереженням було охоплено  969 киян, хворих на рак  ЩЗ. Використали дані  персонального спілкування з хворими, родичами чи лікарями за місцем проживання, інформацію з медичних карт Київської міської клінічної онкологічної лікарні.     

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины