Хірургічне лікування множинних дефектів міжшлуночкової перетинки : Хирургическое лечение множественных дефектов межжелудочковой перегородки



Название:
Хірургічне лікування множинних дефектів міжшлуночкової перетинки
Альтернативное Название: Хирургическое лечение множественных дефектов межжелудочковой перегородки
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Обєкт і методи дослідження. В основу роботи покладені результати обстеження і хірургічного лікування 137 пацієнтів з ВВС, що супроводжувались наявністю множинних дефектів міжшлуночкової перетинки (мДМШП). Ізольовані множинні ДМШП було виявлено у 81 (59,1%) хворих, у 56 (40,9%) пацієнтів мДМШП поєднувались з іншими ВВС (Таб. 1).


За період з січня 1990 по листопад 2006 року 137 пацієнтам з мДМШП виконано 177 оперативних втручань.  Первинну радикальну корекцію проведено у 91 пацієнта, паліативні операції – у 46 пацієнтів, з яких II етап виконано у 28 хворих. З них було 78 (56,9%) пацієнтів чоловічої статі і 59 (43,1%) – жіночої.


Розподіл прооперованих пацієнтів з ізольованими та поєднаними з іншими ВВС мДМШП за статтю склав порівняно однакове співвідношення (Таб. 2).


Вік хворих на момент радикальної корекції ізольованих мДМШП коливався від 29 днів до 15 років і в середньому склав 47,1± 17,0 місяців, при поєднанні даної вади з іншими ВВС – від 1 міс. до 14 років 10 міс., і в середньому склав 57,3 ± 19,1 місяців.


Часто мДМШП супроводжувались супутніми (як вродженими, так і набутими) захворюваннями  інших органів та систем організму. Питома вага пацієнтів із супутніми захворюваннями склала 29,9% (n = 41) серед усіх хворих з мДМШП. Найбільш часто серед останніх зустрічалась патологія дихальної системи.


 


 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины