ОПТИМIЗАЦIЯ ВЕДЕННЯ ПОЛОГIВ У ЖIНОК IЗ КЛIНIЧНО ВУЗЬКИМ ТАЗОМ



Название:
ОПТИМIЗАЦIЯ ВЕДЕННЯ ПОЛОГIВ У ЖIНОК IЗ КЛIНIЧНО ВУЗЬКИМ ТАЗОМ
Альтернативное Название: Оптимизация ВЕДЕНИЯ родов у женщин ИЗ клинической узким тазом
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Об’єкт, методи та методологія досліджень. Відповідно до поставленої мети і задач було обстежено 150 пацієнток, розподілених на такі групи: I група (основна) – 50 жінок із високими факторами ризику клінічно вузького таза, яким застосовували запропоновану нами прогностичну методику; II група (порівняння) – 50 жінок із високими факторами ризику клінічно вузького таза, яким застосовували загальноприйняті діагностичні заходи згідно з протоколом «Клінічно вузький таз» наказу № 782 МОЗ України; III група – 50 жінок, прооперованих шляхом кесаревого розтину з приводу клінічно вузького таза, для визначення основних факторів ризику клінічної невідповідності у пологах.


Діагноз клінічно вузького таза встановлювали за загальноприйнятим симптомокомплексом згідно з останніми рекомендаціями літератури (Т. К. Пучко, 2003; Е. А. Чернуха и соавт., 2005) на підставі клінічних та ехографічних ознак. До клінічних відносили наявність особливостей вставлення голівки плода, механізму пологів, властивих тій чи іншій формі таза, характеру пологової діяльності, виразності конфігурації голівки плода, виразності ознаки Вастена та ін. До ехографічних – наявність екзостозів, низьке розміщення міоматозних вузлів,
тазове розміщення нирки, що блокує вхід до малого таза, пухлини органів малого таза, вроджені вади розвитку плода (гідроцефалія, водянка), різноманітні пухлини плода та ін.


Відмінними особливостями запропонованої нами методики є застосування під час діагностування клінічно вузького таза ультразвукової пельвіометрії у поєднанні з ультразвуковою біометрією плода з обчисленням пельвіокраніального індексу (ПКІ) і зовнішньої клінічної пельвіометрії за розробленими нами методиками.


З метою клінічної оцінки розмірів кісткового таза проводили зовнішню клінічну пельвіометрію, що містить в собі:


§  вимірювання загальноприйнятих в акушерстві й антропології лінійних розмірів таза: d. spinarum, d. cristarum, d. trochanterica, c. exte a, прямої та поперечної діагоналей попереково-крижового ромба, прямого і поперечного розмірів виходу малого таза;


§  вимірювання додаткових лінійних розмірів таза: лобково-остистого розміру (відстань від середини верхнього краю симфіза до передньо-верхньої ості), лобково-гребінцевого розміру (відстань від середини верхнього краю симфіза до найбільш виступної точки гребеня здухвинної кістки), висоти симфіза, ширини лобка (відстань між паховими складками по верхньому краю симфіза), лобково-крижового розміру (відстань між серединою верхнього краю симфіза та остистим відростком III крижового хребця), окружності таза (сантиметрову стрічку підводять під крижі з боків, вона проходить між вертлюгами та гребенями здухвинної кістки).


 


Ехографічні дослідження було виконано на ультразвуковому апараті «SonoSite 180» (США) з використанням конвексного датчика С60/5-2 з частотою 3,5 МГц.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины