ПРОМЕНЕВА ДІАГНОСТИКА ТА РЕНТГЕНОЕНДОВАСКУЛЯРНЕ ЛІКУВАННЯ АРТЕРІОВЕНОЗНИХ МАЛЬФОРМАЦІЙ І АНЕВРИЗМ ГОЛОВНОГО МОЗКУ




  • скачать файл:
Название:
ПРОМЕНЕВА ДІАГНОСТИКА ТА РЕНТГЕНОЕНДОВАСКУЛЯРНЕ ЛІКУВАННЯ АРТЕРІОВЕНОЗНИХ МАЛЬФОРМАЦІЙ І АНЕВРИЗМ ГОЛОВНОГО МОЗКУ
Альтернативное Название: ЛУЧЕВАЯ ДИАГНОСТИКА И рентгеноэндоваскулярной ЛЕЧЕНИЕ Артериовенозные мальформаций И АНЕВРИЗМ МОЗГА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Матеріал та методи дослідження. В дисертаційній роботі представлені матеріали променевого дослідження та оперативного лікування 93 хворих з АВМ та АА головного мозку, що знаходились на лікуванні в нейрохірургічному відділенні і хірургічному відділенні № 1 Ужгородської ОКЛ протягом 2002 – 2007 років.


Нами використовувався метод направленого відбору. Відбір хворих проводився згідно відповідності їх діагностичним критеріям артеріальних аневризм та артеріовенозних мальформацій. Серед обстежених хворих було 43 (46,2 %) жінок і 50 (53,7 %) чоловіків віком від 11 до 73 років.


Всім хворим при поступленні в стаціонар проводили радіологічні діагностичні дослідження: комп’ютерну томографію (КТ) головного мозку проводили на апараті “Somatom – CR” фірми Siemens, транскраніальну допплерографію (ТКДГ) виконували на апараті “Logidop - 4” виробництва Німеччини, всі види ангіографії та ендоваскулярні втручання проводились на апараті “Philips – integris 2000” виробництва Нідерландів.


Після набору достатньої для наукової роботи кількості хворих було створено базу даних у системі Microsoft Excel, та проведено статистичний аналіз.


Для комп’ютерного аналізу матеріалу була створена база даних у системі Microsoft Excel, до якої вводилась інформація у вигляді карт автоматизованого обліку хворих про основні результати клінічного, променевого обстеження, оперативного втручання, післяопераційних ускладнень, динаміку протікання захворювання. Статистичний аналіз даних проводився за допомогою програмних пакетів StatSoft Statistica v 6.0, SPSS v15.0, StatPlus 2005, Deltax 2,0, Deltagraph 5.6.2., SigmaPlot 8.0, інтегрованих у систему Windows.


 


Першим етапом аналізу даних було визначено, що вид розподілу генеральної сукупності відповідає закону нормального розподілу ознаки. У зв’язку з цим для опису розподілу ознак у досліджуваних сукупностях використовували такі параметри, як середнє значення – М, і середнє квадратичне (стандартне) відхилення – s, у форматі М (s).

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)