ВЛИЯНИЕ РИТМИЧЕСКОЙ КРАНИО-ЦЕРЕБРАЛЬНОЙ ГИПОТЕРМИИ НА НЕЙРОГУМОРАЛЬНЫЕ МЕХАНИЗМЫ РЕГУЛЯЦИИ ЦИКЛИЧЕСКИХ ПРОЦЕССОВ РЕПРОДУКТИВНОЙ СИСТЕМЫ (экспериментальное исследование)



Название:
ВЛИЯНИЕ РИТМИЧЕСКОЙ КРАНИО-ЦЕРЕБРАЛЬНОЙ ГИПОТЕРМИИ НА НЕЙРОГУМОРАЛЬНЫЕ МЕХАНИЗМЫ РЕГУЛЯЦИИ ЦИКЛИЧЕСКИХ ПРОЦЕССОВ РЕПРОДУКТИВНОЙ СИСТЕМЫ (экспериментальное исследование)
Альтернативное Название: Вплив ритмічної краніоцеребральної гіпотермії на нейрогуморальні механізми регуляції циклічних процесів репродуктивної системи (експериментальне дослідження)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Матеріали і методи дослідження


Експерименти проводили на базі відділів кріобіології системі репродукції та кріофізіології Інституту проблем кріобіології і кріомедицини НАН України. Дослідження виконані на статевозрілих самках-щурів лінії Вістар масою 180-200 г., які утримувалися в стандартних умовах віварію Інституту проблем кріобіології і кріомедицини НАН України при нормальному освітленні та годуванні ad libidum. Дослідження проводилися відповідно до національних Загальних етичних принципів експериментів на тваринах, які узгоджуються з положенням Європейської конвенції про захист хребетних тварин, що використовуються для експериментальних та інших наукових цілей (Страсбург, 1985).  В зв'язку з тим, що плідна функція тварин пов’язана з сезонними коливаннями, дослідження проводили з листопаду до лютого. Необхідні маніпуляції здійснювали в першій половині дня. Експериментальні тварини (180 щурів) були розподілені на груп: 1- контрольна; 2- після емоційно-больового стресу; 3- після впливу ритмічної краніоцеребральної гіпотермії; 4- після послідовних впливів емоційно-больового стресу та РКЦГ. З експерименту тварин виводили шляхом декапітації під ефірним наркозом.


Репродуктивну функцію тварин оцінювали за естральним циклом (за даними цитології вагінальних мазків аналізували загальну тривалість та фазову структуру циклу). Для оцінки фертильності самок-щурів їх спаровували з інтактними самцями, яких попередньо тестували на статеву активність. У вагінальних мазках самок реєструвалися сперматозоїди.  Індекси плідності та вагітності обчислювали за формулами:

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины