РОЗРОБКА І СТАНДАРТИЗАЦІЯ ПРОМИСЛОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ВИРОБНИЦТВА ТВЕРДИХ ЛІКАРСЬКИХ ФОРМ НА ОСНОВІ ВАЛЕРІАНИ ЛІКАРСЬКОЇ, М’ЯТИ ПЕРЦЕВОЇ І МЕЛІСИ : РАЗРАБОТКА И СТАНДАРТИЗАЦИЯ ПРОМЫШЛЕННЫХ ТЕХНОЛОГИЙ ПРОИЗВОДСТВА твердых лекарственных форм НА ОСНОВЕ валерианы лекарственной, мяты перечной и мелиссы



Название:
РОЗРОБКА І СТАНДАРТИЗАЦІЯ ПРОМИСЛОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ВИРОБНИЦТВА ТВЕРДИХ ЛІКАРСЬКИХ ФОРМ НА ОСНОВІ ВАЛЕРІАНИ ЛІКАРСЬКОЇ, М’ЯТИ ПЕРЦЕВОЇ І МЕЛІСИ
Альтернативное Название: РАЗРАБОТКА И СТАНДАРТИЗАЦИЯ ПРОМЫШЛЕННЫХ ТЕХНОЛОГИЙ ПРОИЗВОДСТВА твердых лекарственных форм НА ОСНОВЕ валерианы лекарственной, мяты перечной и мелиссы
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтовано вибір теми та її актуальність, сформульовані завдання досліджень та основні положення, які виносяться на захист, відзначені наукова новизна і практична цінність отриманих результатів.


У першому розділі дисертації проаналізовано дані літератури з питань сучасного стану створення препаратів седативної дії рослинного походження у вітчизняній фармацевтичній промисловості. Обґрунтовано актуальність розробки лікарських засобів у формі капсул з рослинною сировиною, необхідних для підвищення ефективності лікування нервової системи та зниження вартості лікування.


В другому розділі наведено інформацію щодо об’єктів та методів дослідження.


В третьому розділі наведені експериментальні результати з розробки і оптимізації складу та стандартизації технології отримання капсул «Валевігран» на основі гідрофільного комплексу валеріани лікарської (ГКВЛ).


Для процесу розробки та стандартизації оптимальних кількісних показників складу та визначення технологічних параметрів режимів одержання капсул були вивчені основні фізико - хімічні властивості п’яти лабораторних серій ГКВЛ, що представлені в табл. 1.


 


З даних табл. 1 видно, що вміст вологи ГКВЛ коливався в межах 14 - 20 %, органічних кислот (18,35 - 22,10) % та амінокислот в межах (4,15 - 5,70) %. Попередніми дослідженнями визначено, що кількість органічних кислот в одиниці даної лікарської форми є не менше 0,007 г, амінокислот не менше 0,001 г, що у перерахунку на сухі речовини складає 50 мг.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины