ОПТИМІЗАЦІЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ ІМУНОБІОЛОГІЧНИМИ ПРЕПАРАТАМИ ДЛЯ АКТИВНОЇ ІМУНІЗАЦІЇ



Название:
ОПТИМІЗАЦІЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ ІМУНОБІОЛОГІЧНИМИ ПРЕПАРАТАМИ ДЛЯ АКТИВНОЇ ІМУНІЗАЦІЇ
Альтернативное Название: ОПТИМИЗАЦИЯ ОБЕСПЕЧЕНИЕ НАСЕЛЕНИЯ УКРАИНЫ иммунобиологических препаратов ДЛЯ активной иммунизации
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Встановлено високий рівень захворюваності населення України на керо­вані інфекційні хвороби, що є передумовою для підвищення уваги до заходів специфічної профілактики населення як перспективного і ефективного напрямку. Ефективність системи забезпечення закладів охорони здоров’я необ­хідними препаратами для вакцинації є запорукою успіхів імунопрофілактики інфекційних захворювань. На підставі узагальнення даних наукової літератури визначені фармакотерапевтичні принципи використання та класифікація ІБП для активної імунізації людини, проаналізовані концепції і особливості організації імунопрофілактики населення в зарубіжних країнах. На підставі опрацювання напрямків вітчизняних досліджень з проблем забезпечення населення лікарськими засобами, встановлено, що комплексних досліджень з удосконалення постачання препаратами для специфічної імунопрофілактики людини до цього часу не проводилося.


Вищевикладене доводить необхідність досліджень, спрямованих на опти­мізацію системи забезпечення населення України ІБП для активної імунізації.


 


Дослідження організації проведення імунопрофілактики керованих інфекцій в Україні


Дослідження існуючої системи організації проведення імунізації населення в Україні є основою для визначення оптимальних умов та факторів створення досконалої системи забезпечення населення необхідними вакцинами. Виділені і проаналізовані основні складові процесу організації імунопрофілактики населення країни (рис.1) на основі використання документального, статистичного і логічного методів.


 


Проведені маркетингові дослідження асортименту препаратів для активної імунізації, представлених на фармацевтичному ринку України, визначена глибина асортименту, канали руху і фірмова структура ринку. Встановлено, що серед вакцин, зареєстрованих в Україні, 61,2 % становлять препарати фірм-виробників країн дальнього зарубіжжя, 22,4 % — препарати ви­робництва Росії, 16,4% ¾ вакцини вітчизняного виробництва. При дослідженні глибини асортименту препаратів для імунопрофілактики окремих захворювань визначено, що найбільша кількість позицій пропонується для профілактики дифтерії, правця і вірусного гепатиту В (в тому числі комбіновані вакцини).

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины