РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ СТОМАТОЛОГІЧНИХ ЛІКУВАЛЬНИХ ДИСКІВ ДЛЯ ЗНЕБОЛЮВАННЯ ТВЕРДИХ ТКАНИН ЗУБІВ : РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ СТОМАТОЛОГИЧЕСКИХ ЛЕЧЕБНЫХ ДИСКОВ Для обезболивания твердых тканей зубов



Название:
РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ СТОМАТОЛОГІЧНИХ ЛІКУВАЛЬНИХ ДИСКІВ ДЛЯ ЗНЕБОЛЮВАННЯ ТВЕРДИХ ТКАНИН ЗУБІВ
Альтернативное Название: РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ СТОМАТОЛОГИЧЕСКИХ ЛЕЧЕБНЫХ ДИСКОВ Для обезболивания твердых тканей зубов
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обговорюється актуальність теми, формулюються основні завдання досліджень, відзначається наукова новизна і практична цінність отриманих результатів.


У першому розділі розглянуті основні стоматологічні захворювання, їх етіологія та патогенез, описані існуючі методи і засоби для їх терапії та охарактеризовані основні напрямки вирішення проблеми знеболювання у терапевтичній і ортопедичній стоматології.


Проведений аналіз літератури показав, що розробка та впровадження у виробництво стоматологічних лікувальних дисків дозволить підвищити ефективність лікування стоматологічних захворювань та розширити асортимент вітчизняних препаратів для застосування у стоматології.


У другому розділі проведено обґрунтування складу стоматологічних лікувальних дисків та описана загальна методологія проведення досліджень.


Враховуючи те, що багато захворювань твердих тканин, а також ортопедичне лікування зубів супроводжуються больовими відчуттями та гіперестезією, вибір діючих та допоміжних речовин, які б ефективно впливали на перебіг хвороби, став одним з першочергових завдань при розробці лікарського засобу.


Існуючі клінічні та експериментальні дані про високу антикаріозну, захисну, знеболювальну і протимікробну дію фторидів на тверді тканини зуба визначили необхідність включення натрію фториду до складу розробленого стоматологічного препарату в якості  діючого компонента.


Для зняття больового синдрому як місцевий анестетик обрано тримекаїн, який разом з високою анестезуючою дією має низьку токсичність і цим вигідно відрізняється від інших анестетиків.


У якості носіїв лікарських речовин нами обрано: парафін, моногліцерид дистильований (МГД) і поліетилен високого тиску, які мають добрі формотворні властивості та інертні до слизової порожнини рота. Основа має адгезивні властивості, вона легко підплавляється і стирається при зіткненні із зубом, утворюючи форму його поверхні, що забезпечує щільний площинний контакт і можливість імпрегнації лікарської речовини у тверді тканини зуба.


У третьому розділі наведено результати експериментальних досліджень з вибору діючих і допоміжних речовин та їх концентрації, а також результати вибору та обґрунтування оптимальної технології і пристрою для виготовлення СЛД. 


 


          Першим етапом наших досліджень було вивчення властивостей тримекаїну та вибір його концентрації. Вивчення знеболювальної дії місцевих анестетиків проводили на базі кафедри ортопедичної стоматології та ортодонтії ХМАПО під керівництвом проф. В.І. Гризодуба за допомогою приладу та методики для визначення больової чутливості, розроблених в Українському інституті вдосконалення лікарів проф. В.А. Нікітіним.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины