розробка складу та ТЕХНОЛОГІЇ супозиторіїв комбінованої дії “ПрОКТОПАНТЕЗИН” ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ПРОКТОЛОГІЧНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ



Название:
розробка складу та ТЕХНОЛОГІЇ супозиторіїв комбінованої дії “ПрОКТОПАНТЕЗИН” ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ПРОКТОЛОГІЧНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ
Альтернативное Название: разработка состава и технологии суппозиториев комбинированного действия \"ПрОКТОПАНТЕЗИН\" ДЛЯ ЛЕЧЕНИЕ проктологических заболеваний
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

1. Розробка складу супозиторіїв


Метою дисертаційної роботи стало створення супозиторіїв для лікування проктологічних захворювань. Враховуючи складний етіопатогенез проктологічних зах-ворювань, вибір діючих та допоміжних речовин, які б ефективно впливали на перебіг хвороби, став одним з першочергових питань при розробці лікарського засобу.


В зв’язку з тим, що перебіг таких захворювань, як анальна тріщина та проктит супроводжується значним ураженням слизової оболонки прямої кишки та порушенням її цілостності, нами було запропоновано ввести до складу препарату речовину, яка має репаративні та протизапальні властивості – декспантенол. Він проявляє імуномодулюючу дію (підвищує тканинну резистентність за рахунок стимуляції функціональної активності нейтрофільних гранулятов), попереджає небезпечну для слизової оболонки аномальну проліферацію і диференціацію фібробластів з утворенням келоїдних рубців.


Порушення функціонального стану судин має велике значення у патогенезі гемороїдальних захворювань, в зв’язку з чим до складу супозиторіїв ми пропонуємо ввести троксерутин, який є протектором венозної стінки, проявляє виражену протизапальну дію, зменшує проникність капілярів.


Велике значення при лікуванні геморою, проктиту та анальної тріщини має знеболення аноректальної області, тому в проктології поширене застосування місцевих анестетиків. Для зняття больового синдрому як місцевий анестетик було використано анестезин (бензокаїн). Ця речовина при високих анестезуючих властивостях має низьку токсичність і цим вигідно відрізняється від інших анестетиків.


Враховуючи численні ускладнення проктологічних захворювань супутньою інфекцією, до складу супозиторіїв нами був введений мірамістин, який має виражені антисептичні, протимікробні та імуностимулюючі властивості. Він має імуноад’ювантну дію, посилює регенеративні процеси. Вибір мірамістину ґрунтується також на відсутності в літературі даних про штами мікроорганізмів стійкі до його впливу. Зазначений комплекс біологічних властивостей вигідно відрізняє мірамістин від інших катіонних антисептиків, що застосовуються у клінічній практиці в Україні.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины