РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ТАБЛЕТОК ЕЛАГОВОЇ КИСЛОТИ : РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ ТАБЛЕТОК элаговую КИСЛОТЫ



Название:
РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ТАБЛЕТОК ЕЛАГОВОЇ КИСЛОТИ
Альтернативное Название: РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ ТАБЛЕТОК элаговую КИСЛОТЫ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Аналіз даних літератури за останні десятиріччя показав, що різносторонні фармакологічні активності мають поліфенольні сполуки рослинного походження: протизапальну, антибактеріальну, кардіопротекторну, противиразкову та інші.


В процесі виробництва субстанції альтан із рослини Вільха клейка (Alnus glutinosa), на стадії екстракції етилацетатом та відділення етилацетатного шару залишається водний залишок, що містить до 75% дубильних речовин, в тому числі вільну елагову кислоту та елаготаніни не встановленої структури. Попередніми дослідженнями показана наявність в ньому флавоноїдів, ксантонів, галотанінів, ліпофільних речовин.


Дослідження водного залишку відкриває перспективи його повторної переробки та створення безвідходної технології виробництва.


Елагова кислота відноситься до низькомолекулярних фенольних сполук та зустрічається як у вільному, так і у зв´язаному стані. В останньому випадку є компонентом дубильних речовин гідролізуємої групи, так називаємих елаготанінів. Вона широко розповсюджена в рослинному світі: зустрічається більш ніж у 700 видах висших рослин.


На кафедрі ботаніки НФаУ розроблена технологія одержання неочищеного комплексу елагової кислоти.


Дослідженнями, проведеними на базі Центральної науково-дослідної лабораторії НФаУ під керівництвом проф. Л.В. Яковлевої встановлено, що елагова кислота проявляє антиоксидантну, протизапальну, репаративну та виражену кардіопротекторну активність.


Вказані фармакологічні властивості елагової кислоти можна пояснити особливостями її хімічної структури – наявністю великої кількості ОН-груп, які здатні зв’язувати вільні радикали із утворенням семіхінонних комплексів, відновлювати вільні іони заліза і, таким чином, стабілізувати процес перекисного окислення ліпідів.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины