РОЗРОБКА СКЛАДУ І ТЕХНОЛОГІЇ ПРИСИПКИ З НАСТОЙКОЮ ПРОПОЛІСУ, ТА ЇЇ ДОСЛІДЖЕННЯ : РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ Присыпки с настойкой прополиса, И ЕЕ ИССЛЕДОВАНИЯ



Название:
РОЗРОБКА СКЛАДУ І ТЕХНОЛОГІЇ ПРИСИПКИ З НАСТОЙКОЮ ПРОПОЛІСУ, ТА ЇЇ ДОСЛІДЖЕННЯ
Альтернативное Название: РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ Присыпки с настойкой прополиса, И ЕЕ ИССЛЕДОВАНИЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Для забезпечення фармакотерапевтичного ефекту при розробці складу присипки була використана настойка прополісу, яка має антимікробну, протизапальну, капілярозміцнюючу, репаративну дію і виявляє широкий спектр терапевтичної та антимікробної активності, не викликаючи розвитку резистентності до неї патогенних мікроорганізмів. З огляду на технологію отримання присипки, зволоження порошкової суміші настойкою прополісу дозволяє досягти рівномірного розподілу екстрактивних речовин прополісу, що містяться в настойці, на часточках порошкової маси, а завдяки впливу 70% спирту етилового досягається зниження мікробної контамінації допоміжних речовин.


Враховуючи перебіг дерматологічних захворювань та принципи їх фармакотерапії, як друга діюча речовина використаний стрептоцид, що широко застосовується як антимікробний засіб для лікування та профілактики раньових інфекцій. Цинку оксид до складу присипки введено як речовину, що виявляє підсушуючу та вяжучу дію.


Лікарський препарат у вигляді присипки дає можливість безболісного нанесення лікарських речовин на поверхню ушкодженої чи запаленої шкіри, коли немає глибоких пошкоджень тканин, рівномірно розподіляючись по поверхні, забезпечуючи адсорбування надлишку вологи, ексудату і вивільнення діючих речовин.


Як допоміжну речовину (основу) для виготовлення присипки, було використано тальк медичний. Для підвищення сипкості суміші та як вологорегулятор до складу препарату введено аеросил. З метою обгрунтування складу присипки, нами проводилося вивчення технологічних властивостей діючих і допоміжних речовин та фізико-хімічні дослідження ряду експериментальних зразків препарату (табл. 1), а також мікроскопічні дослідження допоміжних речовин та зразків препарату за допомогою мікроскопа МБІ-15, при збільшенні у 60, 200 та 400 разів.


 


            Для всебічного вивчення зразків препарату нами були застосовані загальноприйняті методики досліджень. За отриманими результатами для подальшого вивчення відібрані склади №1 та №2.  

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины