РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ТАБЛЕТОК НА ОСНОВІ ПОРОШКУ ВИЧАВОК ВИНОГРАДУ КУЛЬТУРНОГО ТА МЕТИЛУРАЦИЛУ : РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ ТАБЛЕТОК НА ОСНОВЕ ПОРОШКА выжимок винограда КУЛЬТУРНОГО И метилурацил



Название:
РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ТАБЛЕТОК НА ОСНОВІ ПОРОШКУ ВИЧАВОК ВИНОГРАДУ КУЛЬТУРНОГО ТА МЕТИЛУРАЦИЛУ
Альтернативное Название: РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ ТАБЛЕТОК НА ОСНОВЕ ПОРОШКА выжимок винограда КУЛЬТУРНОГО И метилурацил
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі викладена актуальність теми, формулюється мета та основні завдання досліджень, відзначається наукова новизна та практична цінність отриманих результатів.


У розділі І „Загальний стан проблеми лікування імунодефіцитних станів, виробництва таблетованих препаратів та перспективи створення твердих лікарських форм з рослинної сировини” охарактеризовані основні напрямки терапії імунодефіцитів, відмічені недоліки існуючих препаратів, показані перспективи створення лікарських засобів на основі рослинної сировини та їх комбінування з синтетичними речовинами. Висвітлено склад виноградних ягід червоних сортів та наведено їх застосування в народній та практичній медицині. Доведена доцільність створення нового таблетованого лікарського засобу на основі ПВВ та метилурацилу.


У розділі ІІ „Обґрунтування загальної концепції та методів досліджень” описана загальна методологія проведення досліджень, характеристика діючих та допоміжних речовин, які визначають технологію виробництва таблеток.


Першочерговим завданням став пошук ефективних субстанцій та вибір допоміжних речовин для таблетованої лікарської форми, що призначена для профілактики та лікування порушень імунної системи. При опрацюванні складу таблеток однією з діючих речовин була обрана природна субстанція – ПВВ, що є продуктом переробки виноградних ягід в процесі виготовлення вин, соків, напоїв. Попередні фармакологічні дослідження показали імуномодулюючу активність сировини в дозі 0,25 г на одну таблетку. Подальші імунологічні дослідження обумовили введення додаткової діючої речовини – метилурацилу, що у співвідношенні з ПВВ 1:19 відповідно проявляє синергізм дії у стимуляції факторів неспецифічної резистентності за показниками ланцюгів фагоцитарної системи та антитілоутворення. В процесі визначення оптимального складу застосовували допоміжні речовини, що широко використовуються у фармацевтичній технології.


Обґрунтовано вибір методик, що використані для проведення органолептичних, фізико-хімічних, технологічних, дериватографічних досліджень та розроблені методики ідентифікації та кількісного визначення діючих речовин в лікарській формі.


 


У розділі ІІІ „Розробка складу та технології виробництва таблеток на основі ПВВ і метилурацилу” наведені результати теоретичних та експериментальних досліджень з вибору допоміжних речовин та технології виготовлення таблеток. Для вибору раціонального способу здійснення технологічного процесу нами досліджувались кристалографічні, фізико-хімічні та фармако-технологічні властивості ПВВ як основної біологічно активної речовини, що входить до складу таблеток.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины