ФАРМАКОГНОСТИЧНЕ ВИВЧЕННЯ РОСЛИН РОДУ КЛЕН ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ ЇХ У МЕДИЦИНІ



Название:
ФАРМАКОГНОСТИЧНЕ ВИВЧЕННЯ РОСЛИН РОДУ КЛЕН ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ ЇХ У МЕДИЦИНІ
Альтернативное Название: Фармакогностичное изучения РАСТЕНИЙ РОДА КЛЕН И ПЕРСПЕКТИВЫ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ ИХ В МЕДИЦИНЕ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

         Попередніми дослідженнями сировини трьох видів кленів – клену польового, клену звичайного та клену ясенолистого встановлено наявність в усіх видах сировини вільних та зв’язаних вуглеводів, вільних та зв’язаних амінокислот, органічних кислот, ряду груп фенольних сполук (фенолкарбонових кислот, кумаринів, флавоноїдів), пігментів. Найбільш перспективними для подальшого поглибленого дослідження є кора та листя клену ясенолистого.


         З листя, кори та насіння клену ясенолистого отримані ліпофільні фракції та за допомогою спектрофлюориметрії одержано їх тримірні спектри флюорисценції в ультрафіолетовому та видимому діапазоні.


 


З листя та кори клену польового, клену звичайного та клену ясенолистого та з субстанцій клену ясенолистого в індивідуальному стані виділено та ідентифіковано 21 речовину (див. табл.1). З використанням сучасних фізичних, фізико-хімічних та хімічних методів аналізу встановлена структура вилучених сполук. Вперше виділено в індивідуальному стані з рослин та субстанцій та встановлено структуру 7 сполук.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины