РАЗРАБОТКА ТЕХНОЛОГИИ ЛИПОФИЛЬНОГО ФИТОКОМПЛЕКСА ПРОТИВОВОСПАЛИТЕЛЬНОГО ДЕЙСТВИЯ И СУППОЗИТОРИЕВ НА ЕГО ОСНОВЕ : РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ Ліпофільність фітокомплекси протизапальну дію І супозиторії НА ЙОГО ОСНОВІ



Название:
РАЗРАБОТКА ТЕХНОЛОГИИ ЛИПОФИЛЬНОГО ФИТОКОМПЛЕКСА ПРОТИВОВОСПАЛИТЕЛЬНОГО ДЕЙСТВИЯ И СУППОЗИТОРИЕВ НА ЕГО ОСНОВЕ
Альтернативное Название: РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ Ліпофільність фітокомплекси протизапальну дію І супозиторії НА ЙОГО ОСНОВІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

При виконанні даної роботи вихідною сировиною служили висушені плоди шипшини собачої (Rosa canina) та корені барбарису звичайного (Berberis vulgaris), які за літературними даними є перспективними джерелами БАР, що володіють широким спектром фармакологічної активності. Вказані види сировини заготовлювалися на території Харківської, Донецької, Київської і Кримської областей в 2004 та 2005 роках.


Як відомо, ДФ XI і Європейська фармакопея 5-го видання вимагає стандартизувати плоди шипшини за аскорбіновою кислотою. Проте, при виробництві ліпофільних екстрактів необхідна стандартизація даної сировини по інших групах БАР, що було однією із задач даних досліджень. 


В результаті вивчення основних числових показників плодів шипшини собачої було встановлено, що вологість у всіх серіях сировини знаходилася в межах 7,5–9,0%, вміст загальної золи – від 2,2 до 6,5%; золи, нерозчинної в хлороводневій кислоті, – 0,4–0,6%. Сумарний вміст сторонніх домішок відповідав вимогам ЕР 98 (не більше 1%).


При хроматографуванні ліпофільних витягів в системі гексан : ефір: мурашина кислота (80:20:2) (рис. 1–А) були знайдені такі основні класи ліпідів: моно-, дигліцериди, стерини, вільні жирні кислоти, тригліцериди, каротин та ефіри стеринів.     В неомилюваній фракції присутні ретинол, фітостероли, токоферол і каротин (рис.1–Б).


 


За даними ряду зарубіжних публікацій, протизапальна активність шипшини обумовлена 1,2-ді-октадека-9,12,15-трієноїл-галактозилгліцеролом (далі – ДОТГГ). При його аналізі нами досліджувалася придатність різних хроматографічних систем, що використовуються для полярних ліпідів. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины