НАУКОВО-МЕТОДИЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ ДОСТУПНОСТІ ПРОТИГРИБКОВИХ ЛІКАРСЬКИХ ПРЕПАРАТІВ



Название:
НАУКОВО-МЕТОДИЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ ДОСТУПНОСТІ ПРОТИГРИБКОВИХ ЛІКАРСЬКИХ ПРЕПАРАТІВ
Альтернативное Название: НАУЧНО-МЕТОДИЧЕСКОЕ ОБОСНОВАНИЕ Маркетинговой ДОСТУПНОСТИ противогрибковых лекарственных препаратов
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Забезпечення доступності лікарських препаратів як соціально-економічна проблема


Проблема доступності ЛП (показник споживання яких в Україні – 22,6 долара на душу населення – один з найнижчих в Європі) для переважної більшості мешканців є найактуальнішою. Доступність ЛП можна розглядати як систему, що має внутрішню структуру, а також ієрархію окремих елементів. Виходячи з цього, в основу вивчення маркетингової доступності повинен бути покладений системний підхід.


Проведений аналіз ряду звітів міжнародних компаній, що займаються моніторингом грибкових захворювань, дав можливість отримати загальну картину захворюваності грибковими інфекціями. Враховуючи відомості про рівень захворюваності на грибкові інфекції, нами побудовано карту регіонів України, що розподілені за відносними показниками у відсотках до загальної захворюваності населення України на грибкові інфекції.


Проведений аналіз підтверджує необхідність визначення тенденцій ринку ЛП та прогнозування основних напрямків суспільного розвитку, що дозволить встановити параметри функціонування окремих елементів, їх взаємозв’язку і взаємозалежності. Прогнози розвитку такої складної системи, як фармацевтичний ринок, потребують використання сучасних методів.


Науково обґрунтоване прогнозування розвитку соціально-економічних процесів в фармації потребує створення методології прогнозування доступності ЛП, зокрема маркетингової, з використанням ряду методів, що дозволять на основі аналізу ретроспективних даних, екзогенних і ендогенних зв’язків об’єкта прогнозування, а також їхніх вимірів у рамках розглянутого явища визначити вірогідності щодо майбутнього розвитку.


 


 


Методи та загальна методика дисертаційного дослідження


Методологічну базу досліджень склали законодавчі та нормативно-правові акти, теоретичні положення з питань регулювання фармацевтичного ринку, діяльності його господарюючих суб’єктів, лікарського забезпечення населення та окремих контингентів хворих, аналізу та прогнозування ринку ЛП, тощо.


 


Для досягнення поставленої мети і завдань дисертаційної роботи використано ряд сучасних методів маркетингових досліджень, направлених на вивчення кон’юнктури ринку, споживачів, цін, рівня доступності ЛП та ін. Обґрунтування соціально-економічної та маркетингової доступності ПГЛП проведено відповідно до загальної методики, представленої на рис. 1.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины