СИНТЕЗ ТА ДОСЛІДЖЕННЯ АМІДІВ 1,1,3-ПРОПАНТРИКАРБОНОВОЇ ТА АМІДІВ 1,1,3,3-ПРОПАНТЕТРАКАРБОНОВОЇ КИСЛОТ



Название:
СИНТЕЗ ТА ДОСЛІДЖЕННЯ АМІДІВ 1,1,3-ПРОПАНТРИКАРБОНОВОЇ ТА АМІДІВ 1,1,3,3-ПРОПАНТЕТРАКАРБОНОВОЇ КИСЛОТ
Альтернативное Название: СИНТЕЗ И ИССЛЕДОВАНИЕ Амид 1,1,3-ПРОПАНТРИКАРБОНОВАЯ и амиды 1,1,3,3-ПРОПАНТЕТРАКАРБОНОВОИ КИСЛОТ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

1.      Синтез похідних трикарбонових кислот на основі дибензиламіду малонової кислоти     


Результати вивчення біологічної активності похідних дибензиламіду малонової кислоти підтвердили перспективність створення на їх основі нових високоефективних та малотоксичних лікарських засобів. В ході синтезу цих сполук було встановлено, що метиленова група в дибензиламіді малонової кислоти зберігає високу реакційну здатність, завдяки легкому утворенню карбаніона. На основі цього розроблені препаративні методи отримання його алкіл-, аміно-, гетеріл-, іліденпохідних.


Раніше вченими НФаУ на основі різних похідних малонової кислоти вже були синтезовані аміди алкантрикарбонових кислот. Синтез було здійснено шляхом алкілування дибензиламіду малонової кислоти амідами галогенкарбонових кислот. Доведено, що вивчаємі сполуки є перспективними в плані пошуку нових малотоксичних протисудомних засобів. З метою подальшого поглибленого вивчення біологічної активності амідів трикарбонових кислот  доцільно розширити коло їх похідних та вдосконалити спосіб їх отримання.


 


Метою нашого дослідження було поєднання в одній молекулі двох фармакофорів – дибензиламіду малонової кислоти та залишків анілідів кротонової та коричної кислот, що повинно на нашу думку збільшити ліпофільність і, як наслідок- біологічну активність. Для вирішення поставленої задачі ми здійснили синтез анілідів кротонової та коричної кислот (III) ацилюванням ароматичних амінів хлорангідридами відповідних кислот. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины