РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ПРЕПАРАТУ «БРОНХОФІТ» ІЗ СИРОВИНИ РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ : РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ ПРЕПАРАТА «БРОНХОФИТ» из сырья растительного ПРОИСХОЖДЕНИЯ



Название:
РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ПРЕПАРАТУ «БРОНХОФІТ» ІЗ СИРОВИНИ РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ
Альтернативное Название: РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ ПРЕПАРАТА «БРОНХОФИТ» из сырья растительного ПРОИСХОЖДЕНИЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі розкривається актуальність теми, сформульовані мета і завдання досліджень, також визначена наукова новизна та практичне значення отриманих результатів.


У першому розділі розглянуто питання щодо етіології, патогенезу і фармакотерапії захворювань бронхолегеневої системи, сучасного стану фітопрепаратів на ринку України, а також проблеми стандартизації і контролю якості лікарських засобів рослинного походження. Аналіз літературного огляду дозволив встановити, що з урахуванням великого попиту на фітопрепарати і багатоплановість їх дії на організм є доцільним створення рослинних зборів для лікування органів дихання.


У другому розділі наведено методологію проведення досліджень, з урахуванням якої складено план експерименту, а також представлено характеристики об’єктів і методів дослідження.


Третій розділ присвячений розробці складу збору «Бронхофіт». З метою виявлення можливої токсичності при використанні лікарської рослинної сировини, яка входить до збору, що розробляється, нами були проаналізовані та узагальнені літературні дані щодо їх хімічного складу. При створенні комбінації із лікарської рослинної сировини вона підбиралась таким чином, щоб комплекс біологічно активних сполук забезпечував бронхолітичний, протизапальний, анальгезуючий, протикашльовий, секретолітичний, секретокінетичний, спазмолітичний, бактерицидний і фунгіцидний ефекти. Частка кожного рослинного компоненту та раціональність їх сполучення визначалась з урахуванням механізмів розвитку бронхолегеневих захворювань. Рекомендований склад містить різні групи біологічно активних речовин (флавоноїди, полісахариди, ефірні олії, слизи, сапоніни, алкалоїди, терпеноїди, аскорбінову та інші органічні кислоти, вітаміни, камеді, крохмаль, цукри, смоли, мінеральні солі та ін.), сукупність яких є адекватною складному патогенезу вказаної патології і використання яких у такому сполучанні забезпечує виражений терапевтичний ефект (табл. 1).


Проведені фармакологічні дослідження дозволили встановити, що раціональне поєднання рослин у запропонованому зборі не пригнічує дію кожної з них, а навпаки - розширює терапевтичні можливості лікування. На склад лікарського збору «Бронхофіт» отримано позитивне рішення про видачу патенту на винахід №200612669 «Фітотерапевтичний засіб для лікування бронхолегеневих захворювань «Бронхофіт».


 


Динаміка та вихід діючих речовин у процесі екстрагування рослинної сировини залежить від технологічних властивостей останньої, технологічної методики проведення процесу екстракції та застосовуваної апаратури, що обумовлює, в свою чергу, необхідність визначення фізико-хімічних і технологічних характеристик сировини.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины