РаЗРаботка Состава, ТЕХНОЛОГии и исследование таблеток с густым экстрактом коры ольхи : Розробка складу, технології та дослідження таблеток з густим екстрактом кори вільхи



Название:
РаЗРаботка Состава, ТЕХНОЛОГии и исследование таблеток с густым экстрактом коры ольхи
Альтернативное Название: Розробка складу, технології та дослідження таблеток з густим екстрактом кори вільхи
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Дослідженнями, проведеними на базі кафедри фізіології НФаУ під керівництвом проф. Л.М. Малоштан та кафедри мікробіології НФаУ під керівництвом проф. І.Л. Дикого встановлено, що ГЕКВ проявляє антиоксидантну, протизапальну, репаративну та виражену антимікробну дію, що викликає необхідність подальшої розробки лікарських препаратів насамперед у вигляді таблеткової форми. При розробці таблектової лікарської форми для розсмоктування в порожнині роту був застосований густий екстракт кори вільхи (ГЕКВ) та допоміжні речовини, які широко застосовуються у фармацевтичній промисловості.


При вивченні властивостей таблеток були використані загальноприйняті методи органолептичних, технологічних, фізико-хімічних та фармакологічних досліджень, які дозволяють об’єктивно оцінювати їх якість на підставі одержаних статистично оброблених результатів.


Розробка складу та технології таблеток з густим екстрактом кори вільхи


Отримання твердої лікарської форми у вигляді таблеток для розсмоктування в порожнині роту передбачає науково-обгрунтований підбір допоміжних речовин.


 


На етапі попередніх досліджень для маскування дуже гіркого смаку ГЕКВ досліджували коригенти з групи подсолодувачів. Концентрацію коригентів смаку вибирали з урахуванням їх коригуючих потенціалів за методикою А.І. Тенцової (табл. 1).

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины